Nieuw woonzorgcentrum in Spiere-Helkijn opent op 7 juni officieel haar deuren

Schepen Roger Deldaele en Willy Glorieux bij de afgewerkte rubwouw in oktober 2023. © TB
Tristan Vandevelde

Op 7 juni opent het nieuwe Woonzorgcentrum Sint-Jan-Baptist in Spiere-Helkijn officieel. Schepen Willy Glorieux verwacht dat het wel al eerder gebruiksklaar zal zijn. “Vanaf dat het af is, zal het in gebruik genomen worden.”

Op woensdag 23 september 2022 werd de eerste steen van het nieuwe woonzorgcentrum in Spiere-Helkijn gelegd. Bijna twee jaar later opent het in juni officieel zijn deuren. Het centrum wordt beheerd door vzw Curando, zij hebben al acht zorgcentra in de zone Curando Zuid en voegen met het woonzorgcentrum in Spiere-Helkijn een negende toe aan hun arsenaal.

Eerder bewoonbaar

Schepen van Sociale Zaken Willy Glorieux laat weten dat het woonzorgcentrum wellicht al eerder zal bewoond zijn. “We verwachten klaar te zijn op 15 april. Binnen is er al geschilderd, dus de afwerking is daar zo goed als af. Buiten zijn ze momenteel bezig met de parking. Vanaf dat het gebruiksklaar is, wordt het ook onmiddellijk bewoond.” Op 12 april wordt het schepencollege al uitgenodigd om een bezoek te brengen.

Op 7 juni volgt dan de feestelijke opening. Daarvoor verwachten ze een honderdtal personen waaronder de Aartsbisschop en een delegatie van de paus. Er zal parking voorzien worden aan het Robecijnplein en vandaar leggen ze een shuttlebus in.

Indeling

Algemeen directeur Curando Zuid Anje Degraeve uitte bij de goedkeuring van de plannen haar trotsheid. “We willen een woonzorgcentrum realiseren waar we streven naar kleinschaligheid. Met het woonzorgcentrum en de bijhorende serviceflats zetten we in op een intense verzorging. Het draait niet enkel om opnemen van mensen, maar ook rond zorg aan huis”, liet ze toen optekenen.

Het woonzorgcentra zal 30 kamers bevatten, allen op het gelijkvloers. Op het eerste verdiep komen dan vier serviceflats die alleen of met twee kunnen worden bewoond. Alsook de cafetaria en de praktijkruimtes zullen te vinden zijn op het tweede verdiep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier