Nieuw tenniscomplex voor tennisclub TC De Mane

Hier is te zien hoe de nieuwe tenniszaal er zal uitzien. De zaal kijkt uit over de tennisvelden. © GF
Redactie KW

In Diksmuide is de bouwvergunning afgegeven voor een nieuw complex op het sportterrein De Pluimen voor de tennisclub TC De Mane.

De voorbereidende grondwerken zijn al gedaan en begin volgend jaar wordt gebouwd. Het bouwproject bestaat uit twee delen: enerzijds de tennishal met drie tennisvelden die aan alle criteria voldoen en anderzijds een uitbouw van 37 meter bij 10 meter die een vergaderzaal, kleedkamers, sanitair, bar en terras omvat. Het terras zal deels overdekt zijn.

De tennisclub telt 500 leden waarvan 300 jeugdleden. Het nieuwe gebouw wordt energiezuinig en duurzaam gebouwd. Er zullen onder andere zonnepanelen geplaatst worden. De totale kostprijs van het hele project bedraagt 1.050.000 euro waarvan Stad Diksmuide 350.000 euro sponsort, de Vlaamse regering 207.000 euro. De club ging een lening aan van 150.000 euro en koon nog eens 100.000 bijleggen uit het bijeen gespaarde potje van de club. De club kon ook rekenen op een win/win lening , een fiscaal aantrekkelijke belegging van de leden.

De verwachting is dat tegen oktober 2020 de zaal afgewerkt is en er kan gestart worden met indoorcompetitie. In mei start de club met een project rond seniorentennis. Daarnaast heeft de club nog dromen. Zo kijken ze al uit naar een uitbreiding met één tennisveld en twee paddelvelden. De nieuwe gebouwen komen tussen de parking en de tennisvelden met zicht op de tennisvelden.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier