Nieuw op onze website : de Ark van KW

Redactie KW

In deze ronduit beestige rubriek gaan elke week op zoek naar exotische en opmerkelijke dieren op West-Vlaamse bodem.


Nu er geregeld al eens een zondvloed op ons neerkomt, zou een mens haast gaan denken dat er ooit wel eens eentje van bijbelse allures op ons afkomt. En vooruitziend en bereidwillig als we zijn, wil KW.be in dat geval gerust werk maken van een ark. Dan moet Noah daarvoor niet speciaal weer afkomen. Het volledige dierenrijk naar onze mooie kustprovincie lokken, zal vermoedelijk niet evident zijn, maar we gaan toch ons best doen om zoveel mogelijk soorten op West-Vlaamse bodem op te sporen. Dan moeten we als het ooit zover komt niet al te ver om het hele zootje bijeen te brengen.

Te land, ter ‘zee’ en in de lucht

En je zou schrikken hoe ver we al staan. West-Vlaanderen telt bijvoorbeeld al verschillende dieren- en pretparken en attracties waar al een bijzonder uitgebreid aanbod aan exotische dieren is verzameld. Daarnaast zijn er ook tientallen, zoniet honderden, dierenliefhebbers, hobbyisten en gepassioneerde experts, die een of meerdere beestjes verzorgen. Van uw buurman met de drie terraria vol tarantula’s en je nonkel met zijn peperdure siervissen, tot die rare vriendin met haar boa constrictor rond haar nek, de trotse bezitter van een albino kangoeroe en de vent in uw straat die ara’s kweekt. We zoeken ze de komende weken allemaal op en stellen beestje en baasje graag aan jullie voor.

Volg onze zoektocht en maak de klik elke woensdag met KW.be!

(FV)

>> Ken/ben je zelf de trots eigenaar van een exotisch of opmerkelijk dier? Stuur dan een mailtje naar frederic.vansteenkiste[at]kw.be en wie weet haalt jouw wel onze ark!