Nieuw loopparcours ‘t Veld in Ardooie moet recreanten doen lopen

(foto JCR)
Redactie KW

Deze week openden de burgemeester van Ardooie, Karlos Callens, gedeputeerde voor milieu, natuur en landschap Jurgen Vanlerberghe van de Provincie West-Vlaanderen en enkele lopers het nieuwe loopparcours in provinciedomein ‘t Veld. Het parcours is 2,3 kilometer lang en dus ideaal voor beginnende lopers en recreanten. Provincie West-Vlaanderen opent met Ardooie een tweede loopparcours, na een eerste in Wevelgem.

Een parcours van 2,3 kilometer langs onder andere cafetaria De Keunepupe en rond de Ardoyevijver, moet beginnende lopers en recreanten de komende tijd aanmoedigen om meer te lopen.

Om ervoor te zorgen dat er het hele jaar rond een beloopbaar parcours is in het bos, werd een vast halfverhard pad uitgestippeld. De weg die de lopers moeten volgen, is aangeduid met ronde markeernagels in het midden van de weg. Die tonen niet enkel de route maar geven ook een afstandsindicatie om de honderd meter zodat beginnende sporters hun loopafstand kunnen inschatten.

Burgemeester Karlos Callens is alvast fier dat de provincie voor het tweede loopparcours Ardooie koos. “We hebben op ‘t Veld veel lopers, dus voor hen is het nieuwe parcours ideaal. Binnenkort willen we het parcours nog aantrekkelijker maken met de vernieuwde cafetaria, die op de route ligt. Omdat er zoveel lopers zijn in Ardooie, plannen we in de toekomst ook aanpassingen rond het bufferbekken in Ardooie waarbij we de paden beter beloopbaar willen maken”, gaf de burgemeester nog mee.

Lovende woorden

De Vrije Sporters uit Koolskamp liepen, samen met andere recreanten, het splinternieuwe parcours in en hadden achteraf alleen maar lovende woorden. “De gevaarlijke putten op het parcours zijn weg en werden opnieuw aangelegd. De afstand van het parcours is ook ideaal voor recreanten zoals wij. We lopen hier wekelijks en volgden hiervoor de buitentoer van ‘t Veld, die iets langer is.”

“Vooral op zondagvoormiddag zien we hier veel lopers, hopelijk zet dit parcours joggers nu aan om vaker te komen”, klinkt het enthousiast bij recreanten Marc Deruyck en Jean Lambart.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier