Nicole zegt café ‘t Rustoord in Roeselare vaarwel

Nicole Noppe baatte café 't Rustoord bijna drie decennia lang uit. © Stefaan Beel
Redactie KW

Nicole Noppe stond voor het laatst achter de toog van café ‘t Rustoord. Na negenentwintig jaar stopt de cafébazin er noodgedwongen mee. “Ik had graag nog wat door gedaan.”

Vorige week kreeg de 76-jarige Nicole Noppe voor de laatste keer een pak volk over de vloer in haar horecazaak café ‘t Rustoord in de Iepersestraat. Na negentwintig jaar het café uitgebaat te hebben moet Nicole nu noodgedwongen stoppen.

“Ik had eigenlijk nog enkele jaren willen verder doen. Ik ben echter ziek en moest de voorbije maanden verschillende operaties ondergaan”, legt Nicole uit. Zij nam negenentwintig jaar geleden de zaak over van de vorige bazin, die de achtentwintig jaar daarvoor het café uitbaatte. “Ik sprong voor ik hier de uitbaatster werd al enkele jaren bij waar nodig. Ik zei toen altijd dat ik het café nooit zou uitbaten, maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht. Een keuze die ik me uiteindelijk nooit heb beklaagd.”

De voorbije negenentwintig jaar bouwde Nicole een hechte band op met haar klanten. Vooral senioren voelden zich helemaal thuis in het authentieke café. Daarnaast is er onder andere een kaarters-en biljartclub gevestigd in het café. “Dit is nog een ouderwets stamcafé. Ik heb echt mooie jaren beleefd met de klanten. Ik keek bijvoorbeeld enorm uit naar de verjaardagen van de klanten. Het is echt spijtig dat dit nu moet eindigen.” De voorbije weken was het café enkel nog op weekenddagen open. Niet meer Nicole, maar zoon Dominique baatte toen nog het café uit.

De trouwe klanten kwamen zaterdag nog voor de laatst keer langs. Café ‘t Rustoord zat helemaal vol. “Met onze clubs gaan we nu op zoek naar een nieuw café. Ik ben echt trots op mijn moeder. Ze heeft hier iets heel moois opgebouwd”, aldus Dominique Lagrou, zoon van Nicole en kapitein van de biljartclub. Een opvolger voor Nicole is er momenteel nog niet. “Wij weten zelf niet wat er precies met het café zal gebeuren.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier