Negen tablets voor Stadense zorginstellingen

Raadslid Tom Lemahieu en schepen Nathalie Depuydt overhandigen de drie tablets aan Lien Vandamme, directeur van WZC Onze-Lieve-Vrouw ter Westroze. © (foto JCR)
Redactie KW

Dankzij het project ‘Virtual Hugs’ kon de gemeente negen tablets schenken aan drie Groot-Stadense zorginstellingen.

“Het was gemeenteraadslid Tom Lemahieu die me informeerde over het project”, vertelt zorgschepen Nathalie Depuydt (Open VLD), “Virtual Hugs is een initiatief van het bedrijf Deloitte, de Vrije Universiteit Brussel en Close The Gap, een internationale organisatie die hoogwaardige tweedehands laptops aanbiedt aan educatieve, medische en sociale projecten in ontwikkelingslanden en opkomende landen. Zij willen een antwoord geven op de vele vragen van woonzorgcentra en ziekenhuizen om ouderen en zieken tijdens de coronacrisis virtueel contact te gunnen met familie en vrienden. Door het huidig bezoekverbod zijn zieken en ouderen het contact met familie en vrienden helemaal kwijt. Om die eenzaamheid tegen te gaan, verzamelen de drie organisaties tablets en smartphones om bewoners en patiënten te laten videobellen met hun geliefden. Naast de technologische apparatuur zamelen de drie ook geld in om toestellen aan te kopen.”

Drie zorginstellingen

De gemeente wist via het project negen gratis tablets te krijgen. Die werden verdeeld over de drie zorginstellingen in de gemeente. wzc Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze, wzc De Oever en Kerckstede, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, kregen elk drie tablets. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier