Natourcriterium in Roeselare start met een minuut stilte

© Shutterstock
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Na de wateroverlast in het oosten van het land werd voor dinsdag 20 juli een dag van nationale rouw afgekondigd. In Roeselare zal het Natourcriterium starten met een minuut stilte.

“Naar aanleiding van de zware overstromingen die het land de afgelopen dagen hebben getroffen, werd dinsdag 20 juli door premier Alexander De Croo afgekondigd als dag van nationale rouw. Uiteraard wil ook de stad Roeselare haar medeleven betuigen aan alle slachtoffers van deze ramp. De vlaggen aan de openbare gebouwen zullen de hele dag halfstok hangen”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Een minuut stilte

Van 12 tot 12.01 uur zullen de sirenes van onze hulp- en interventiediensten gedurende één minuut loeien. Daarna wordt overal in ons land een minuut stilte gehouden.

De stad roept haar inwoners op om als eerbetoon aan de slachtoffers deel te nemen aan deze minuut stilte tussen 12.01 en 12.02 uur.

Het officieel moment van stilte, in aanwezigheid van het stadsbestuur, wordt gehouden ter hoogte van ARhus (De Munt) waar een deel van de stadsdiensten tijdelijk gehuisvest is.

Ook aan de organistoren van evenementen die doorgaan op dinsdag 20 juli, wordt gevraagd om een moment van stilte te voorzien of op een andere gepaste manier hun medeleven te betuigen. Dat zal alvast gebeuren tijdens de start van het Natourcriterium.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.