Na 40 jaar valt het doek over restaurant Marhaba in Dadizele

Schepen Nessim Ben Driss verkoopt zijn restaurant Marhaba in Dadizele. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Horecazaak Marhaba op de Plaats in Dadizele staat over te nemen. Het restaurant van de familie Ben Driss bestaat al 40 jaar. “Het familiale was altijd onze sterkte, maar nu is het moeilijk om nog alles te combineren”, aldus uitbater en schepen Nessim.

Al drie generaties lang is de familie Ben Driss een echte Dadizeelse ondernemersfamilie. De grootouders van plaatselijk schepen Nessim hadden op de Plaats in de Pompeschittersgemeente in een heel ver verleden een kruidenierswinkel. “In 1978 besloten mijn ouders om hier een horecazaak te starten. Aanvankelijk verkochten ze ook pralines. Het was het begin van een mooi horecaverhaal”, aldus Nessim Ben Driss (41). De Marhaba groeide in de afgelopen veertig jaar uit tot een gekende horecazaak in het centrum van de gemeente Dadizele. Na het voltooien van zijn studies aan de koksschool nam Nessim Ben Driss in 2002 de zaak van zijn ouders over. Zij bleven wel nauw verbonden met de Marhaba. “Onder andere mijn broer en mijn moeder bleven er meehelpen. Het familiale is in al die jaren onze sterkte geweest”, aldus Nessim. Zijn broer en schoonzus besloten echter onlangs een nieuwe uitdaging aan te gaan en startten een bed and breakfast op in het buitenland. Binnenkort gaat ook Nessim’s moeder met pensioen. “Ik merk dat de zaak inmiddels te groot geworden is om alles alleen te doen”, aldus Nessim.

Kooklessen

Ook Nessim heeft de voorbije jaren niet stilgezeten. De voorbije legislatuur zetelde hij als gemeenteraadslid, sinds 1 januari 2019 is hij zelf schepen van onder andere cultuur in de gemeente. Vorig jaar gaf hij ook al even kooklessen in Kortrijk. “Dat smaakte echt naar meer. Ik hoop de komende jaren de kennis die ik heb opgedaan binnen de horeca te delen met anderen. Dit hopelijk in combinatie met mijn schepenschap, al besef ik natuurlijk maar al te goed dat politiek geen zekerheid is.” Mede door die verschillende ontwikkelingen besliste de familie Ben Driss onlangs om hun horecazaak te koop te zetten. Inmiddels deden er in Dadizele al verschillende verhalen de ronde. Nessim wil daarover klare wijn schenken. “Op straat hoor je veel roddels. Een ding is zeker, wij blijven ermee doorgaan tot er een geschikte nieuwe eigenaar gevonden is. Momenteel zijn er al gesprekken met geïnteresseerden lopende, maar voorlopig is nog niets concreets”, aldus de uitbater van de Marhaba.

Toplocatie

Zelf raadt hij geïnteresseerden aan om in Dadizele een nieuw horecaverhaal te schrijven.

“Waar we met de Marhaba zitten, is het echt een toplocatie. De zaak ligt in de schaduw van de basiliek waar ieder jaar heel wat bedevaarders komen. Daarnaast is ook het voormalige Dadipark vlakbij. Momenteel is er daar niet veel, maar ik denk dat de toekomstige ontwikkelingen er voor veel meer activiteit zullen zorgen.”

Tot er een overnemer gevonden is, blijft Nessim ter plaatse, maar hij denkt ook al aan de toekomst. Een nieuw horecaverhaal over enkele jaren sluit hij niet uit. “Misschien dat ik ooit nog start met een kleiner restaurantje. Maar dat is totaal niet zeker. De komende jaren wil ik bijvoorbeeld ook extra investeren in ons gezin en het opgroeien van onze dochter.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier