N-VA wil stopbord op kruispunt van Holdestraat met Meulebeeksesteenweg na ongeval

Het kruispunt van de Meulebeeksesteenweg met de Holdestraat. © foto Google Streetview
Redactie KW

Het Tieltse N-VA-raadslid Mia Callewaert hekelde in de gemeenteraad van donderdagavond 9 januari de onveilige situatie voor fietsers op het T-kruispunt van de Holdestraat met de Meulebeeksesteenweg (N399).

“Een maand geleden werd een familielid van mij aangereden op het fietspad ter hoogte van de Holdestraat. De man moest met diverse breuken worden overgebracht naar het ziekenhuis. Na weken op de afdeling intensieve zorgen te hebben doorgebracht, verblijft hij sinds kort op de midcare. Die persoon reed dagelijks ongeveer 20 kilometer met de fiets en koos altijd voor de veiligste fietspaden, maar kende grote pech.”

Zelfde dag meisje aangereden

Volgens oppositiepartij N-VA is het probleem dat gemotoriseerd verkeer dat het kruispunt vanuit de Holdestraat oprijdt verrast wordt door fietsers die de Meulebeeksesteenweg volgen. “Omdat er dezelfde dag van mijn familielid nog een meisje op de fiets werd aangereden en er daar al vaker zware ongevallen zijn gebeurd, vraag ik met aandrang om de omgekeerde driehoek te vervangen door een stop-bord.” Zo zouden bestuurders echt verplicht worden om te kijken en vast te stellen of er al dan niet een fietser opduikt.

Verkiezingsbelofte

Mia Callewaert herinnerde schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier aan de verkiezingsbelofte van zijn CD&V-fractie omtrent veiliger fietsverkeer in de stad. “Ik zal de kwestie ter sprake brengen op de volgende verkeerscommissie. Het zijn zulke zaken die ook deel zullen uitmaken van de studie in het kader van een verkeerscirculatie- en fietsbeleidsplan”, zegt de schepen. N-VA was niet onder de indruk en wenst dringender actie. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier