"Op zijn minst willen we dit doen voor hen die nu zeer zwaar getroffen worden door werkloosheid of hun zaak moeten sluiten", aldus fractieleider Belinda Beauprez. Ze stuurde het schepencollege nog heel wat andere vragen over maatregelen in volle coronacrisis. "De vragen worden allemaal behandeld op het volgend schepencollege", aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

Kwetsbare gezinnen

Gewezen schepen Belinda Beauprez hoopt dat de oppositie wordt betrokken bij het overleg over maatregelen. "Ik hoop dat al mijn vragen worden aanzien als een constructief meewerken en zoeken naar oplossingen voor in eerste instantie de kwetsbare gezinnen in onze omgeving", merkt ze op. "Ik zou dan ook graag aandringen dat de oppositie nauwer wordt betrokken of op zijn minst goed wordt geïnformeerd over de genomen maatregelen en acties door het stadbestuur."

"Misschien is er een mogelijkheid via een videoconferentie te vergaderen met de fractieleiders en het schepencollege. Zo kunnen we komen tot een plan van aanpak, zodat niet iedereen op eigen houtje acties gaat ondernemen. Onze bevolking kan zo correct geïnformeerd worden door alle gemeenteraadsleden en partijen." (EDB)

"Op zijn minst willen we dit doen voor hen die nu zeer zwaar getroffen worden door werkloosheid of hun zaak moeten sluiten", aldus fractieleider Belinda Beauprez. Ze stuurde het schepencollege nog heel wat andere vragen over maatregelen in volle coronacrisis. "De vragen worden allemaal behandeld op het volgend schepencollege", aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).Gewezen schepen Belinda Beauprez hoopt dat de oppositie wordt betrokken bij het overleg over maatregelen. "Ik hoop dat al mijn vragen worden aanzien als een constructief meewerken en zoeken naar oplossingen voor in eerste instantie de kwetsbare gezinnen in onze omgeving", merkt ze op. "Ik zou dan ook graag aandringen dat de oppositie nauwer wordt betrokken of op zijn minst goed wordt geïnformeerd over de genomen maatregelen en acties door het stadbestuur." "Misschien is er een mogelijkheid via een videoconferentie te vergaderen met de fractieleiders en het schepencollege. Zo kunnen we komen tot een plan van aanpak, zodat niet iedereen op eigen houtje acties gaat ondernemen. Onze bevolking kan zo correct geïnformeerd worden door alle gemeenteraadsleden en partijen." (EDB)