Muziekmachine van Izegemnaar zorgt voor ambiance bij KFC Meulebeke

Nico Vanmarcke maakte zijn kleurrijke machine helemaal zelf. © Foto Luc
Redactie KW

De Izegemse fietsenhandelaar Nico Vanmarcke zorgt tijdens de wedstrijden van tweedeprovincialer KFC Meulebeke, waar zijn zoon Simon al twee jaar speelt, voor de sfeer. “Met mijn zelfgebouwde muziekmachine wordt er getoeterd, gebeld en gezongen dat het een lieve lust is”, zegt hij.

Nico Vanmarcke runt al 27 jaar de gelijknamige fietsenhandel in de Vlietmanstraat in Izegem. Hij was altijd al een groot wielerliefhebber, maar ook het voetbal ligt hem na aan het hart. “Vroeger vooral als supporter van KFC Izegem, maar sinds twee jaar als hevige fan van KFC Meulebeke, waar mijn zoon Simon (22) al twee seizoenen speelt. Ze staan momenteel trouwens aan de leiding in tweede provinciale A.”

Het idee om een muziekmachine te ontwerpen deed Nico op in Izegem. “Toen Eendracht Aalst tegen KFC Izegem speelde, toen nog in derde nationale, hadden de ‘Oilsjtenoaren’ een soort muziekmachine mee met toeters en bellen en een of andere muziekspeler. Om hun spelers aan te moedigen en de sfeer en ambiance erin te houden. Mijn zoon speelde toen nog bij de beloften. “Als hij ooit ergens in het eerste elftal speelt, wil ik ook zoiets maken, zei ik.”

In de rood-witte kleuren

Nico realiseerde twee seizoenen geleden zijn droom als supporter van KFC Meulebeke: een rood-witte muziekmachine. “Als mecanicien van beroep kon ik die klus aan. Ik kocht eerst alles aan: toeters, een trom, een muziekinstallatie… Het geheel plaatste ik op een voet met wieltjes eronder om het gemakkelijker te kunnen verplaatsen. En het geheel moest natuurlijk in de rood-witte kleuren van Meulebeke.”

“Vorig seizoen werd ik verkozen tot supporter van het jaar”

Vorig seizoen trok Nico met zijn supportersmachine naar zowel de thuis- als de uitwedstrijden. “Nu gebruik ik het alleen nog bij de thuismatchen omdat het geheel te zwaar is om iedere keer mee te verhuizen op verplaatsing. Ik zorg met mijn muziekmachine voor heel wat sfeer en ambiance. Het werkt. De supporters zijn content. Vorig seizoen werd ik omwille van mijn inzet voor de club verkozen tot supporter van het jaar. Dat deed me heel veel deugd. Omdat het een vorm van erkenning en dankbaarheid is voor wat ik doe.”

Karl Vannieuwkerke

Supporters van andere ploegen die Nico voor de eerste keer aan het werk zien op een voetbalwedstrijd zijn meestal erg geïnteresseerd in zijn muzikale machine. “Ik had die ook mee op een wedstrijd tegen Diksmuide, waar VRT-journalist Karl Vannieuwkerke bestuurslid is. Karl nam er een foto van en zette die op zijn Facebookpagina. Ook het bestuur van KFC Meulebeke vindt mijn initiatief uiteraard tof.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier