Multi Bazar dan toch opnieuw (deels) open

Medezaakvoerder Alexander Moyaert is blij om maandagmiddag weer (definitief) open te gaan. (Foto JG) © JG
Bert Vanden Berghe

Goed nieuws voor de klussers onder ons. Nadat ze eerder al na één dag opnieuw de deuren moesten sluiten, gaan de doe-het-zelfafdelingen van Multi Bazar in Egem en Izegem woensdagmorgen opnieuw open.

De versoepeling van de maatregelen, waarbij doe-het-zelfzaken opnieuw mochten gaan, zorgden voor de nodige verwarring afgelopen weekend. Winkels als Multi Bazar en Euro Shop moesten één dag na de opening alweer dicht. Toen klonk het dat het bij deze zaken enkel om een afdeling ging. Hoewel de zaken de nodige veiligheidsvoorschriften hadden genomen, zag het er toch naar uit dat ze zouden dichtblijven tot 3 mei.

In hun nieuwsbrief woensdagavond meldt Multi Bazar nu dat hun doe-het-zelf-afdelingen in Pittem en Izegem toch opnieuw de deuren openen, en meteen morgenochtend 22 april. “Er was even wat verwarring, maar nu kregen we opnieuw groen licht om onze deuren te openen”, klinkt het. “We vragen dan ook om de nodige veiligheidsmaatregelen te respecteren. De gezondheid van onze klanten en medewerkers is de grootste prioriteit.”

Daarbij worden er beschermingsmiddelen voorzien voor de medewerkers en gebruikte winkelkarren ontsmet. Dat is ook zo bij de kassa’s, waarbij de kassiersters een plexi gezichtsmasker zullen dragen. Multi Bazar roept hun klanten op om zoveel mogelijk elektronisch te betalen en zoveel mogelijk alleen te komen. Voor de overige afdelingen kan je op de webshop terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier