Mooiste tuinen gehuldigd in Oostkampse Bebloemingswedstrijd

© GS
Redactie KW

De weersomstandigheden waren de deelnemers aan de jaarlijkse bebloemingswedstrijd niet zo goed gezind dit jaar. Toch trof de jury trof tuinen aan, die met de nodige liefde en hier en daar wat extra water, pareltjes zijn.

De organiserende vereniging in samenwerking met de gemeente Oostkamp hadden vijf hoofdcategorieën vooropgesteld, waarin alle inwoners van Oostkamp konden inschrijven. De gemeente zelf zet sterk in op de groen binnen de gemeente en is zeer blij met initiatieven zoals deze. “Met Tuinhier hebben we een ideale partner om de burgers erkenning te geven om na een zomer met veel werk in hun tuin en veel liefde tijdens het verzorgen van de plantjes en gazons om de groene gedachte mee uit te dragen”, weet de aanwezige schepen Els Roelof te vertellen.

“Vandaar dat we maar al te graag meewerken aan deze wedstrijd en de winnaars een eervolle vermelding van de gemeente overhandigen. Het is een win-win situatie. Oostkamp is een stukje groener en de mensen vinden voldoening en erkenning uit hun tuin.” Voor de winnaars bekend werden gemaakt, was er nog een interessante uiteenzetting over eetbare bloemen.

De mooiste tuinen

Nele Rogiers uit de Bergenstraat 21 te Ruddervoorde nam voor de eerste keer deel aan de wedstrijd en ze kreeg de eervolle vermelding als beste Nieuwkomer. In de categorie voortuinen volgt Jan Timmerman uit de Wollestraat 8 uit Oostkamp zichzelf op. De mooiste gevelbebloeming vinden we terug bij Norbert Devoogt in de Hazelaarstraat 7 te Oostkamp en de moestuin van Christine Scherpereel uit de Hertog Van Klevestraat 12 in Ruddervoorde kreeg eveneens een eervolle vermelding. In de categorie binnen-en Achtertuinen ging de hoofdprijs naar Anne Marie Vermeulen in de koebroekdreef 1 te Ruddervoorde.

Alle aanwezige deelnemers gingen naar huis met een aangepast geschenk, een plant om hun tuin verder te verfraaien.

Wie volgend jaar wil deelnemen kan contact opnemen met de bestuursleden van Tuinhier Ruddervoorde. Meer info https://tuinhier.wordpress.com/

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten