Mooie weer zorgt voor volksverhuizing richting Oostende: opnieuw mobiliteitsproblemen

© (Foto PM)
Redactie KW

Oostende – In Oostende was het zondag lang aanschuiven om de stad binnen te rijden. Ter hoogte van het Kursaal moest de politie zelfs het verkeer regelen omdat het centrum van de stad overspoeld werd door dagtoeristen.

Het mooie weer, met temperaturen tot 28 graden, zorgde voor een massale volksverhuizing richting kust. In Oostende lagen de stranden overvol en ook in de winkelstraten was het opnieuw koppen lopen. “De hotels in Oostende waren allemaal volgeboekt“, reageert Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende. “Vorig jaar kwamen op topdagen zo’n 48.000 dagtoeristen per dag naar Oostende. Ik denk dat we nu toch wel dicht tegen de 40.000 dagtoeristen zitten, de toeristen die een hotel geboekt hebben en hier het hele weekend verbleven niet meegerekend. Het zijn hoogdagen voor Oostende. Met het mooie Hemelvaartweekend werd het startschot voor de zomer nu wel gegeven.”

Mooie weer zorgt voor volksverhuizing richting Oostende: opnieuw mobiliteitsproblemen
© (Foto PM)

Door het voorspelde goede weer zette de NMBS extra treinen in richting kust. Zowel zaterdag als zondag werden acht extra treinen ingezet, goed voor zo’n 7.000 extra zitplaatsen. Daarnaast werd ook de capaciteit van enkele reguliere treinen verhoogd tussen Antwerpen-Centraal en Oostende. Toch namen heel wat mensen de auto om richting kust te trekken. Ondanks de vele aanwijzingen bij het binnenrijden van Oostende richting randparkings, probeerden heel wat mensen toch om hun wagen in het centrum van de stad kwijt te raken. Met lange files tot gevolg. Mobiliteit tijdens topdagen blijft een probleem in Oostende. Ook de terugtocht belooft moeizaam te verlopen.

Mooie weer zorgt voor volksverhuizing richting Oostende: opnieuw mobiliteitsproblemen
© (Foto PM)

(JRO – Foto’s PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier