"Het is soms enorm druk op de Zeedijk, net als in het winkelgebied", stelt Dumary. "Om duidelijkheid te creëren maken we het dragen van een mondmasker daarom verplicht voor het kernwinkelgebied en de Zeedijk. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is", klinkt het.

Ook Nieuwpoort maakt het gebruik van een masker op de Zeedijk verplicht. "De speeltijd is over. Het is menens nu als we de verspreiding van het virus willen tegengaan", stelt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) in een persbericht. "Ik reken op iedereen - bezoeker en bewoner- om deze en andere maatregelen strikt op te volgen."

Een aantal andere gemeenten zoals Oostende, De Haan en Middelkerke maakten maskers eerder al verplicht op wekelijkse markten. "Maar daar blijft het bij", zo zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke. "Er is ruim voldoende plaats op het strand en de dijk. We moeten de mensen nog een beetje laten leven."

Ook Knokke houdt het voorlopig bij de federale maatregelen. Het bestuur zal morgen/vrijdag bepalen welke straten als winkelstraten tellen.

Oostende maakte woensdag al bekend dat mondmaskers verplicht worden op alle markten en in de winkelstraten: Kapellestraat, Adolf Buylstraat, Wittenonnenstraat, Vlaanderenstraat, Wapenplein, Christinastraat en de James Ensorgalerij. Het gebruik op de zeedijk, de Visserskaai, de uitgaansbuurten en andere drukke plaatsen wordt sterk aanbevolen.

Ook op de Zeedijk van Zeebrugge is het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag verplicht.

(Belga)

"Het is soms enorm druk op de Zeedijk, net als in het winkelgebied", stelt Dumary. "Om duidelijkheid te creëren maken we het dragen van een mondmasker daarom verplicht voor het kernwinkelgebied en de Zeedijk. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is", klinkt het. Ook Nieuwpoort maakt het gebruik van een masker op de Zeedijk verplicht. "De speeltijd is over. Het is menens nu als we de verspreiding van het virus willen tegengaan", stelt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) in een persbericht. "Ik reken op iedereen - bezoeker en bewoner- om deze en andere maatregelen strikt op te volgen." Een aantal andere gemeenten zoals Oostende, De Haan en Middelkerke maakten maskers eerder al verplicht op wekelijkse markten. "Maar daar blijft het bij", zo zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke. "Er is ruim voldoende plaats op het strand en de dijk. We moeten de mensen nog een beetje laten leven." Ook Knokke houdt het voorlopig bij de federale maatregelen. Het bestuur zal morgen/vrijdag bepalen welke straten als winkelstraten tellen. Oostende maakte woensdag al bekend dat mondmaskers verplicht worden op alle markten en in de winkelstraten: Kapellestraat, Adolf Buylstraat, Wittenonnenstraat, Vlaanderenstraat, Wapenplein, Christinastraat en de James Ensorgalerij. Het gebruik op de zeedijk, de Visserskaai, de uitgaansbuurten en andere drukke plaatsen wordt sterk aanbevolen. Ook op de Zeedijk van Zeebrugge is het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag verplicht.(Belga)