Molenhoek viert kermis met historische kroegentocht

Voorzitter van het feestcomité van de Molenhoek Rudy Verhulst. © DRD
Redactie KW

Molenhoek-kermis, traditiegetrouw het sluitstuk van de Deerlijkse kermismaand, wordt dit jaar een editie in lightversie. De bewoners moeten het stellen met een historische kroegentocht die de Molenhoeknaren en oud-Molenhoeknaren met hun eigen bubbel kunnen beleven.

Op de Molenhoek, het gehucht op de grens met Desselgem en Waregem, dit jaar geen kaartavond op vrijdag, geen wijkactiviteit zoals wandelzoektochten en straatspelen en muzikale optredens op zaterdag, geen pony- en paardenkoersen en koppelloop op zondag en geen seniorennamiddag op maandag. “Enkele creatieve leden van ons bestuur, Johan Dheedene, John Lannoo, Guido Putman, Nick Mannekens en Romain Vandenberghe, hebben de koppen bij elkaar gestoken en een activiteit uitgedokterd die de deelnemers met hun eigen bubbel kunnen meemaken”, verduidelijkt voorzitter Rudy Verhulst.

Twee stopplaatsen

“Met een tocht langs de historische kroegen van de Molenhoek wordt teruggegaan naar de tijd dat de wijk nog heel wat cafés telde: Den Lesten Stuyver (De Stuiver), In de Molen (De Mooie Molen), Den Evangelieboom, De Kruisweg, De Leemput, De Meerlaen (In de Meirlaen), De Postduif, De Meersbloem, De Vrede, De Vlasbloem (later d’Ullepulle), De Prinse, De Nieuwe Stuiver…”

“De tocht is 6,7 km lang en er zijn twee stopplaatsen voorzien. Men kan op eigen initiatief van een natje genieten in De Leemput en De Nieuwe Stuiver. Je kan de wandeling gemakkelijk volgen door het GPX-bestand te openen op de smartphone. Wie minder digitaal ingesteld is, kan de wegbeschrijving afdrukken en volgen. De heemkundige kring Dorp en Toren verschafte de historische gegevens over de herbergen. Alles is te vinden op onze website. Ook tijdens de komende weken kan men op eigen houtje van deze mooie wandeling genieten.”

(DRD)

Info: molenhoekdeerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier