Mogelijk kattenbeul aan het werk in Nieuwpoort: “Hou dieren voorlopig binnen”

Redactie KW

In de Elf-Juliwijk zijn sinds begin deze maand enkele katten vermist. Drie katten kwamen ziek naar huis en bleken vergiftigd te zijn. Een van de katten overleed, de twee andere konden nog worden gered. De politie startte een onderzoek.

Op 4 januari stierf een eerste kat. Na onderzoek bleek dat het dier een vergiftigde gehaktbal had opgegeten. Twee andere katten werden ook ziek, maar konden worden gered. Een van hen was Rostie. “Hij heeft het op het nippertje gehaald”, vertelt Rostie’s baasje. “Hij kwam versuft en ziek thuis en bleef braken. De dierenarts heeft snel gehandeld en hem zo gered.”

Enkele andere katten in de wijk zijn nog vermist, waaronder die van Bruno Buekens en Jenny Desaegher. “Op vier januari was onze kat Lady al twee dagen niet meer thuis geweest. Dat was niet zo erg, dat was nog al eens gebeurd. Maar toen we het bericht zagen dat er een kat in de buurt was gestorven door vergiftiging vreesden we het ergste”, zegt Bruno. “Ik kwam te weten dat er nog andere katten vermist waren en Lady keerde maar niet terug. Ik ga vaak wandelen met onze honden in de buurt en hou dan een oogje in het zeil, maar er zijn geen dode katten te vinden. Zo moeilijk om ze te vinden, kan het momenteel niet zijn, want er hangen geen bladeren aan de struiken. Er is niets te zien. Ook andere gehaktballetjes vond ik niet”, geeft Bruno mee.

Geen slakkengif

Bruno en Jenny hebben nog een andere kat en die houden ze nu binnenshuis. Eerst dachten de bewoners dat het om slakkengif ging, maar dat blijkt na onderzoek niet het geval te zijn. De politie raadt de buurtbewoners dan ook aan om hun katten binnen te houden en waakzaam te blijven voor hun honden en kinderen. (DV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.