Moeder schenkt fluohesjes aan kleuterschool

De kinderen en enkele leerkrachten poseren wat graag met hun hesjes. © GJZ
Redactie KW

Dinsdag konden de kleuters van ‘t Winckeling een fluohesje in ontvangst nemen. Deze werden geschonken door een bezorgde moeder die zo haar steentje wil bijdragen tot de verkeersveiligheid.

Het tragische ongeval met Kato Vandenbogaerde enkele weken geleden zette heel wat mensen aan het denken. Ook de jonge moeder Vanessa Braillon (32) wilde iets doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ze maakte fluohesjes voor de kleuters van kleuterschool ‘t Winckeling, een wijkschooltje in de Schepen Vercruyssestraat in Zwevegem. “Het ongeval heeft me erg aangegrepen. Het zette mij aan het denken en gezien ik in een bedrijf werk waar men o.a. fluohesjes bedrukt, vatte ik het idee op om er te maken voor de kleuters van ‘t Winckeling. Het personeel kreeg er ook een, maar in een andere kleur. Zo kunnen ze veilig met de kleuters een wandeling maken.”

Het initiatief werd goed onthaald door de leerkrachten. “Het is tof dat iedereen nu hetzelfde fluohesje heeft. Dat de verdeling juist gebeurt in de actieweek ‘Helm op, Fluo top’, is aardig meegenomen”, klonk het. Volgens de leerkrachten is het heel belangrijk dat kinderen op heel jonge leeftijd een fluohesje leren dragen. “Zo wordt het een gewoonte en vinden ze het niet vreemd om er ook een te dragen op latere leeftijd wanneer ze naar het middelbaar onderwijs gaan.”

Veilige omgeving

Naast de vele dankwoorden voor Vanessa Braillon wilde men ook graag het gemeentebestuur danken voor de heraanleg van de schoolomgeving. “Het schooltje is hier wel rustig gelegen, maar de toestand van de straat maakte het toch wel gevaarlijk. Nu werden de voetpaden heraangelegd en kunnen we veilig de school in en uit. Het past dan ook om schepen Marc Desloovere (openbare werken) en het hele gemeentebestuur te danken voor de aandacht dat ze voor ons schooltje hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier