Mivalti uit Tielt stelt vol trots vijfde muziekfestival Peure Rock voor

© NS
Redactie KW

Op zaterdag 4 mei vindt het rockfestival Peure Rock plaats en dit ten voordele van het begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking. Op de affiche staan leuke muziekgroepen met The Sore Losers als hoofdact.

Peure Rock is intussen een vaste waarde geworden voor Mivalti. Al voor de vijfde keer op rij wordt dit festival georganiseerd. De voorbereidingen gingen in september van start en toen dienden enkele rockbands hun aanvraag in om te mogen spelen. Uit de sollicitaties werd een selectie gemaakt en zo komt men tot een festival met vier rockbands en één dj. “Peure Rock is intussen een vaste waarde geworden in stad Tielt”, verduidelijkt verantwoordelijke vrije tijd Ronald Kesteloot.

“We geven bekende en minder bekende bands de kans om op te treden en zij komen vanuit hun hart voor de bewoners van Mivalti. Het publiek is dan ook uniek, waarbij ambiance bovenaan het lijstje komt te staan. Het brengt een mix van mensen met en zonder beperking samen. Iedereen is hier welkom. Rockmuziek heeft onze voorkeur en die voorkeur bevalt de bezoekers. Binnen Mivalti zijn schlagers heel populair, zeg maar de Vlaamse muziek, maar ook binnen Mivalti wordt het rockgenre aanvaard.”

“Wij zijn nu aan onze vijfde editie toe en we wilden er iets unieks van maken. We gingen op zoek naar een bekendere naam en brachten The Sore Losers op de affiche. Dat is een veelzijdige band met een harde noot, zeker geen metal muziek en ze brengen ambiance met zich mee.”

Start om 18 uur

Het festival vindt plaats in de Christian Vande Vyverezaal op het domein van Mivalti. Om 18 uur start het eerste optreden met Bucht, een vierkoppige band uit Roeselare/Tielt. Ze brengen verschillende genres in het West-Vlaams gezongen.

Om 19.15 uur treed White Ballot op, een atypische rockband uit Tielt die Engelstalige covernummers zingt. Daarna volgt Blunt, een Belgische folkrock band met rocksound.

Om 22.15 uur is het de beurt aan The Sore Losers, een vierkoppig bluesrockband uit Limburg. DJ Pulp Mixion sluit het festival af en speelt tot 2 uur.

Een kaart in voorverkoop kost 20 euro en aan de deur betaalt de festivalganger 25 euro. Kaarten zijn te koop in Mivalti, Het Mivaltientje langs de Kortrijkstraat, De Nachtwacht langs de Kasteelstraat en in ‘t Forum op de Markt.

Meer info: info@mivalti.be of via 051 40 52 52.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier