Bij vzw 't Ponton kreeg men 170 testkits, goed voor alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum. Donderdag werden alle testen uitgevoerd en vrijdag werden die opgehaald om ze vervolgens in het labo te controleren. Het woonzorgcentrum telt 78 bewoners en 98 medewerkers. "Er werden in totaal 141 testen afgenomen", vertelt directeur Connie Depotter. "Ondertussen kregen we daarvan 103 resultaten binnen. Bij de medewerkers werden 80 testen afgenomen, bij 6 medewerkers wachten we nog op resultaat. 59 medewerkers testten negatief en bij 15 van hen was er een positieve vaststelling. Daarvan werd er bij 3 van hen eerder al positief getest op COVID-19. 7 medewerkers werden niet aan een test onderworpen omdat zij eerder al getest werden en ondertussen met een positieve vaststelling thuis blijven."

Bij de bewoners werden dan weer 61 testen afgenomen. "Van hen wachten we nog bij 32 bewoners op de resultaten. 22 bewoners testten negatief, maar bij 7 bewoners werd positief getest. Bewoners die eerder positief getest hadden werden niet aan een nieuwe test onderworpen", gaat de directeur verder. "Ondertussen staat de teller van de overlijdens aan de gevolgen van het coronavirus in ons woonzorgcentrum op 7."

Voorlopig worden aan de maatregelen in het woonzorgcentrum geen wijzigingen doorgevoerd. "Gezien er nog een ruim aantal resultaten ontbreken kunnen wij geen wijzigingen doorvoeren in de genomen maatregelen. Het merendeel van de positief geteste bewoners worden reeds op een aparte afdeling verzorgd, de zogenaamde cohortezorg. De andere positief geteste bewoners worden volgens de strikte en correcte maatregelen geïsoleerd verzorgd. Het blijft wachten op de rest van de resultaten. We kunnen op vandaag op een correcte en veilige manier de zorgen aan onze bewoners geven en kunnen ook enkele weken vooruit kijken. We slagen er ook in om de nodige bestellingen van het beschermingsmateriaal te plaatsen, maar blijven zeer voorzichtig tot onze leveringen effectief ter plaatse zijn", aldus de directeur.

(JRO)

Bij vzw 't Ponton kreeg men 170 testkits, goed voor alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum. Donderdag werden alle testen uitgevoerd en vrijdag werden die opgehaald om ze vervolgens in het labo te controleren. Het woonzorgcentrum telt 78 bewoners en 98 medewerkers. "Er werden in totaal 141 testen afgenomen", vertelt directeur Connie Depotter. "Ondertussen kregen we daarvan 103 resultaten binnen. Bij de medewerkers werden 80 testen afgenomen, bij 6 medewerkers wachten we nog op resultaat. 59 medewerkers testten negatief en bij 15 van hen was er een positieve vaststelling. Daarvan werd er bij 3 van hen eerder al positief getest op COVID-19. 7 medewerkers werden niet aan een test onderworpen omdat zij eerder al getest werden en ondertussen met een positieve vaststelling thuis blijven."Bij de bewoners werden dan weer 61 testen afgenomen. "Van hen wachten we nog bij 32 bewoners op de resultaten. 22 bewoners testten negatief, maar bij 7 bewoners werd positief getest. Bewoners die eerder positief getest hadden werden niet aan een nieuwe test onderworpen", gaat de directeur verder. "Ondertussen staat de teller van de overlijdens aan de gevolgen van het coronavirus in ons woonzorgcentrum op 7."Voorlopig worden aan de maatregelen in het woonzorgcentrum geen wijzigingen doorgevoerd. "Gezien er nog een ruim aantal resultaten ontbreken kunnen wij geen wijzigingen doorvoeren in de genomen maatregelen. Het merendeel van de positief geteste bewoners worden reeds op een aparte afdeling verzorgd, de zogenaamde cohortezorg. De andere positief geteste bewoners worden volgens de strikte en correcte maatregelen geïsoleerd verzorgd. Het blijft wachten op de rest van de resultaten. We kunnen op vandaag op een correcte en veilige manier de zorgen aan onze bewoners geven en kunnen ook enkele weken vooruit kijken. We slagen er ook in om de nodige bestellingen van het beschermingsmateriaal te plaatsen, maar blijven zeer voorzichtig tot onze leveringen effectief ter plaatse zijn", aldus de directeur. (JRO)