https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Milieuambtenaar Jacky Dereu officieel op pensioen na loopbaan van 30 jaar: “We hebben veel aan Jacky te danken”

Jacky, schepen Silke Beirens, Ruth Teerlinck (Horizon educatief), Ronald Bostyn (VOC), Claude Velter (VOC), Paul Lingier (Natuurpunt Middenkust) en Carl Craey (Marine Ecolisch Centrum).© JR
Jacky, schepen Silke Beirens, Ruth Teerlinck (Horizon educatief), Ronald Bostyn (VOC), Claude Velter (VOC), Paul Lingier (Natuurpunt Middenkust) en Carl Craey (Marine Ecolisch Centrum).© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Jacky Dereu, de milieuambtenaar die de vier natuur- en milieubewegingen met raad en daad bijstond gedurende 30 jaar, werd aan de vooravond van zijn pensioen in de bloemetjes gezet. “Jacky heeft enorm veel voor ons betekend.”

Vertegenwoordigers van Natuurpunt Middenkust, Horizon educatief, het Marien Ecologisch Centrum en het Opvangcentrum Vogels en Wilde dieren hadden Jacky met een smoes naar het vogelopvangcentrum gelokt. Jacky was immers 30 jaar lang hun aanspreekpunt. Op 30 april houdt Jacky er officieel mee op en dat was voldoende reden voor de natuur- en milieuverenigingen om Jacky in de bloemetjes te zetten als dank voor de goede samenwerking.

Jacky was de eerste milieuambtenaar ooit voor Stad Oostende en stond aan de wieg van het stadsrandbos, samen met toenmalig schepen Yves Miroir. “Jacky was al die jaren onze spreekbuis”, vertelt Paul Lingier van Natuurpunt Middenkust. “”We hebben enorm veel aan hem te danken. We zijn een groep mensen die samen geëvolueerd zijn in onze job. We waren allemaal heel jong toen we pas startten en zijn allemaal samen gegroeid. Jacky heeft veel gerealiseerd en daar zijn we hem ontzettend dankbaar voor.”

“Jacky hielp ons om mee te kijken wat er mogelijk was”, pikt Claude Velter van het vogelopvangcentrum in. “Hij was de link tussen de politiek en de verenigingen. Jacky heeft het voor ons gemakkelijker gemaakt om met de stad te communiceren. Hij was een van ons.”

Delphine Beun volgt op

Jacky verliet zijn kantoor in maart al voor het laatst, maar is vanaf 1 mei officieel op pensioen. Ook Groen-schepen Silke Beirens kwam afscheid nemen van Jacky. Ze maakte meteen ook de naam bekend van de nieuwe milieuambtenaar. “Delphine Beun zal Jacky vanaf 5 mei vervangen”, vertelt ze. “Delphine is een gedreven jongedame en is juriste van opleiding met een specialisatie in milieuwetgeving. Ze is Oostendse en rondde onlangs nog haar opleiding milieurecht af in Finland. We hebben er alle vertrouwen in dat ze een waardige vervanger zal zijn voor Jacky.” (JRO)

Lees hier het uitgebreide interview dat we onlangs hadden met Jacky.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.