https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Mien Kaba’ maakte ‘k En Brugge in m’n Herte handtas

Dominique Vieren.© (Foto Davy Coghe)
Dominique Vieren.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Dominique Vieren van Mien Kaba maakte een unieke ‘k En Brugge in m’n Herte-handtas, in de kleuren van het Brugse stadswapen en met de doorlopende tekst van het lied op gelaserd. “Ik ben dan wel ‘aangespoeld’ maar na vijftien jaar in deze stad voel ik me een echte Bruggeling en dat wil ik graag tonen.”, zegt Dominique.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Dominique is afkomstig van Oostduinkerke en woont na enkele jaren in Gent nu al zo’n vijftien jaar in Brugge. Ze werkte jarenlang als architecte in de erfgoedsector maar een aantal jaar terug begon het steeds meer te kriebelen om met haar handen te werken.

“Ik maakte kennis met het ambacht leerbewerking en dat was echt liefde op het eerste gezicht”, vertelt Dominique. “Het kriebelde zodanig dat ik meerdere opleidingen leerbewerking combineerde en bij ambachtslieden aanklopte om nog bijkomende technieken aan te leren. Eind 2015 hakte ik dan de knoop door: ik nam ontslag op mijn werk en nam zo ook afscheid van alle zekerheden die daarbij horen. In het eerste weekend van april in 2016 vond de feestelijke opening dan plaats van ‘Mien Kaba’. Waarom ik meewerk aan deze campagne om ‘k En Brugge in m’n Herte van Benny Scott als Brugs volkslied te laten uitroepen? Wel, via ‘Handmade in Brugge’, het collectief van Brugse ambachtsmensen waar ik deel van uitmaak, kwam er een oproep om creatief aan de slag te gaan rond die nummer en het project van Brugsch Handelsblad.”

“Ik hou wel van een nieuwe creatieve uitdaging en besloot dan ook voor de gelegenheid een unieke lederen handtas te maken. En na hier 15 jaar te wonen voel ik me ook echt wel Bruggeling en dat wil ik via deze weg ook nog eens duidelijk maken. Natuurlijk ken ik ook het bekende nummer van Benny Scott. Voor het ontwerp en de kleuren heb ik me laten inspireren op het historische stadswapen van Brugge. De hoofdachtergrondkleur is dus rood. De zijkanten en het handvat verwijzen naar de blauwe leeuw met gouden accenten. Ik heb er ook de volledige tekst van het liedje in verwerkt. De tekst is doorlopend te zien op de binnen- en buitenzijde van de handtas. Kostprijs is 950 euro voor deze tas deze volledig handgemaakte tas. Ik heb er maar één exemplaar van gemaakt dus ‘het is voor de rappe’.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.