Menen verplicht mondmaskers in Barakken, elders in de stad blijft het ‘sterk aangeraden’

© Getty Images
Olaf Verhaeghe

De stad Menen voert enkel een mondmaskerverplichting in voor de drukke winkelstraten in de Barakken. Waarnemend burgemeester Patrick Roose (SP.A) had een algemene mondmaskerplicht gevraagd aan de gouverneur, maar krijgt voorlopig geen groen licht. “Toch dringen we bij onze inwoners en bezoekers aan om preventief ook in de publieke ruimtes een mondmasker te dragen”, klinkt het.

Het stadsbestuur pleitte bij de gouverneur om een algemene mondmaskerplicht in te voeren. Die vraag is ingegeven vanuit de vaststelling dat het aantal coronabesmettingen de voorbije weken stijgt. In Menen gaat het de voorbije zeven dagen om 12 positieve gevallen. Een van de inwoners van de stad is opgenomen in het AZ Delta in Roeselare. “Een algemene mondmaskerverplichting is dus wat ons betreft aboluut op zijn plaats en heeft het voordeel van de duidelijkheid”, zegt schepen Patrick Roose die burgemeester Eddy Lust tijdelijk vervangt.

Enkel in Barakken verplicht

De provinciegouverneur van West-Vlaanderen ging echter niet in op de vraag van het Meense stadsbestuur om een algemene mondmaskerplicht op het hele grondgebied in te voeren. “Maar voor drukke winkelgebieden kunnen we dat, conform de federale regelgeivng, wel”, aldus schepen Roose. “Vanaf zaterdag zal daarom een verplichting om een mondmasker te dragen gelden in de Barakken. Concreet gaat het om het stuk Rijselstraat van aan de brug tot aan de grens met Frankrijk.”

Daarnaast blijft de stad iedereen vanaf 12 jaar het dragen van een mondmasker wel sterk aanraden, behalve tijdens verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step; bij het sporten; tijdens zware fysieke inspanningen gedurende zijn werkzaamheden of voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is.

Evenementen

De komende weken vinden in Menen enkel evenementen plaats in het kader van Boulevard Solar, dit is een coronaproof zomerprogramma georganiseerd door de Stad Menen en cultuurcentrum De Steiger. Ook tijdens die activiteiten moedigt de Stad Menen iedereen aan een mondmasker te dragen. Alle info over Boulevard Solar vind je www.menen.be/boulevardsolar.

Als je een privé-feest wil organiseren dien je een evenementenformulier in te vullen op onze website www.menen.be en daar een ingevulde Covid-scan aan toe te voegen. Jouw feest wordt dan gevalideerd door een team van de stad en alle hulpdiensten. Ook tijdens de markten blijven de eerder ingevoerde looplijnen gelden en zullen medewerkers de mensen wijzen op de verplichtingen van het dragen van een mondmasker en het houden van de nodige afstand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier