Matthieu Bonne slaagt in zijn opzet en zwemt het Kanaal over

© Facebook
Redactie KW

Bredenaar Matthieu Bonne heeft het gedaan. De Bredense ultrasporter heeft zijn exploot om het Kanaal over te zwemmen tot een goed einde gebracht. Hij deed dat bovendien in een straffe tijd: 12u47′.

Matthieu Bonne was afgelopen nacht, om 23.30 uur vanuit Engeland aan zijn poging om het Kanaal over te zwemmen begonnen. De Bredenaar vertoefde al tien dagen aan de andere kant van het Kanaal waar hij ongeduldig de juiste weersomstandigheden afwachtte.

Matthieu werd volgens Carole Nierynck, zijn moeder, normaal rond 15 uur à 16 uur verwacht op het Franse strand in de buurt van Wissant. “Als alles goed gaat, want het zwaarste moet nog komen. Waar hij precies aankomt, dat hangt af van de wind maar het wordt sowieso ergens nabij Wissant of Cap Gris Nez. Stefaan Maene en Danny Ravau, die hem vanop de begeleidingsboot Pathfinder assisteren, houden me hiervan op de hoogte”, gaf een nerveuze Carole deze middag nog aan.

Matthieu zwom de 54 km uiteindelijk veel sneller dan gedacht. Hij landde na 12u47′ in het water op Franse bodem waar hij werd opgewacht door familie en vrienden.

Een uitgebreid interview met de straffe Bredenaar lees je nu vrijdag in De Zeewacht Kust.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier