Zaterdagmorgen ging ondertussen al de achtste editie van Kookeet van start, maar het publiek is het culinaire evenement duidelijk nog niet beu. Al van voor 11 uur stond er een behoorlijk lange rij mensen te wachten om het Kookeet-terein te betreden en van het vele lekkers van de 32 topchefs te komen genieten.

En ook dit jaar hadden de organisatoren geluk met het weer. Door de zachte temperaturen en een mooie herfstzonnetje was het aangenaam toeven op het ruime plein onder de balkonrotonde. Uit een kleine rondvraag bleek overigens dat veel Bruggelingen dit best wel een geschikte locatie vinden en dat zeker niet iedereen het nodig acht om het evenement terug naar 't Zand te verhuizen, zoals burgemeester Renaat Landuyt eerder opperde.

Het publiek toonde zich erg tevreden over het niveau van de hapjes en de algemene organisatie. Organisator Brugge Plus zorgde voor 'discreet' straattheater, maar de aanwezigen leken toch vooral geïnteresseerd in de drankjes, de hapjes en het gezellig samenzijn.

Dominique Persoone viel op in zijn Oberbayern-outfit. © Davy Coghe

Naar gewoonte had chocolatier Dominique Persoone opnieuw gezorgd voor een opmerkelijke stand en dito hapje; dit jaar in de stijl van de Duitse Oberbayernfeesten. Zijn medewerksters in traditionele dirndl hadden dan ook heel wat bekijks. En ook Dominique zelf in Lederhosen bleek een attractie van formaat.

Het publiek maakte voor het eerst kennis met op te laten betaalkaarten in plaats van de traditionele bonnetjes. Het systeem bleek erg handig en werd zeker gesmaakt. Qua BV's spotten we onder meer de gastchef Roger Van Damme, 'Showbizz Bart' en Koen Crucke. Kookeet is zondag opnieuw geopend van 11 tot 21.30 uur.

(PDV-foto's Davy Coghe)