Marcel en Bernadette delen al zestig jaar liefde en leed in Kortrijk: “We zeggen altijd ons gedacht tegen elkaar”

Marcel en Bernadette werden met hun kinderen en schoonkinderen ontvangen in het stadhuis. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Marcel Debevere (85) en Bernadette Betty Dejaegere (79) vierden hun 60ste huwelijksverjaardag in het stadhuis van Kortrijk op uitnodiging van raadslid Stephanie Demeyer.

Bernadette werd geboren in Aalbeke op 5 december 1944 als jongste van vijf kinderen en heeft een stiefzus.

Bernadette zat van haar vijfde tot zestiende in het Pensionat du Sacré Coeur in Moeskroen omdat haar mama zwaar ziek was.

Ze werkte een tijd bij Louis De Poorter en was ook kamermeisje. Zij houdt van schilderen op zijde en knutselen. Ze is lid van Femma en zit in culturele verenigingen met haar man.

Schoenmaker

Marcel werd geboren op 23 juli 1938 als oudste van vier kinderen. Hij volgde de lagere school in Aalbeke en volgde Vakschool in Izegem als schoenmaker. Marcel werkte in de schoenfabriek in Izegem en in twee schoenmakerijen in Moeskroen waarna hij magazijnier werd bij Sanitair Van Marcke in Kortrijk.

Genealogie

Marcel was postzegelliefhebber, zat in veel Aalbeekse verenigingen en houdt van wandelen en genealogie. Het koppel leerde elkaar kennen in Café De Beenhouwerij en trouwden op 8 februari 1964.

Ze hebben drie kinderen: Sophie, Stephane en Tommy. Intussen zijn er ook zeven kleinkinderen. Hun geheim van hun huwelijksgeluk? “Veel verdragen van elkaar en elkaar ons gedacht mogen zeggen en liefde en leed delen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier