Mandelbloesem in Oostrozebeke verwacht meer dan 1.000 bezoekers op kersthappening

Aan vrijwilligers geen gebrek bij Mandelbloesem, want de bevolking draagt de school een heel warm hart toe. © CLY
Redactie KW

Op de twee sites van de centrumscholen de Mandelbloesem is het alle hens aan dek. Daar wordt stevig gewerkt aan het jaarlijkse kerstfeest dat niet alleen voor de kinderen, maar ook voor meer dan 1.000 bezoekers een niet te missen gebeurtenis wordt. Dit super kerstfeest, waar alle kinderen van de school – en dat zijn er 617 – aan deelnemen, staat gepland op zaterdag 14 december vanaf 15 uur.

De Mandelbloesem houdt er al een tiental jaar een eigen traditie op na. In tegenstelling tot de meeste basisscholen wordt er op het einde van het schooljaar geen zomerfeest gehouden, maar blijft het beperkt tot een verzorgd kerstfeest waar jaar na jaar heel veel volk op afkomt.

Schoolhoofd Ilse Vervaeck mikt in de eerste plaats op een heerlijk feest voor de kinderen maar ze steekt ook niet onder stoelen of banken dat de opbrengst van het kerstfeest heel goed van pas komt om het pedagogisch comfort van de school steeds te verbeteren.

De opbrengst van dit 23ste kerstfeest zal gedeeltelijk besteed worden aan het vervolledigen van de digitale infrastructuur.

Dat de 23ste editie van de jaarlijkse kerstmarkt zeker weer een succes wordt, heeft alles te maken met de enorme inzet en steun van de vele vrijwilligers.

Kerstparade

“De verwachtingen van de kinderen, ouders en lokale gemeenschap zijn zeer groot en ook heel veel sponsors steunen onze activiteiten. De betrokkenheid van alle medewerkers blijkt ook uit vele positieve reacties van alle medewerkers”, vertelt schoolhoofd Ilse.

“Vooral de kinderen kijken uit naar dit feest omdat ze er allemaal rechtstreeks bij betrokken zijn. Om 15 uur opent de schoolpoort en starten de peuters het feest met een kerstparade. Dit jaar is er voor de eerste keer een kinder-feestkapsel stand waar kinderen voor slechts 1,5 euro een leuk feestkapsel kunnen krijgen. We installeren ook voor de eerste keer een schietkraam met Nerf geweren want daar zijn de kinderen echt verzot op.”

“Ook de levende kerststal is weer van de partij , helemaal verzorgd door het derde kleuter. Er komen voor de eerste keer twee kermisattracties bij namelijk een overdekte draaimolen en een spelo-box voor de oudsten. In de gymzaal vinden alle muzikale optredens plaats. Ook het dakoptreden van de leraressen zal niet ontbreken”, zegt Ilse Vervaeck nog.

Geen kersttreintje

“Ook de opstelling op de grote speelkoer wordt anders dan vorige jaren en er verschijnt voor de eerste keer ook een kinderdorp met eigen verkoopstandjes.”

Alleen het traditionele kersttreintje zal niet uitrijden wegens de wegenwerken in het centrum van de gemeente.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier