Man riskeert celstraf nadat hij voor zoon drugs binnensmokkelt in Brugse gevangenis

© iStock
Redactie KW

Een 64-jarige man uit Herzele riskeert drie maanden cel omdat hij voor zijn zoon drugs probeerde binnen te smokkelen in de Brugse gevangenis.

Op 17 december 2018 werd H.D. aan de ingang van het penitentiair complex betrapt met tien gram cannabis. De drugs zaten in een pakketje dat de man in opdracht van zijn opgesloten zoon aan het Brugse station had opgepikt. “Ik wist niet wat er in zat en dacht dat het snoepjes waren“, vertelde de man maandag in de Brugse strafrechtbank.

De procureur vroeg drie maanden cel voor de man. Zijn advocate Daphné Florequin vroeg de gunst van de opschorting. “Deze gepensioneerde man kwam nooit eerder met het gerecht in aanraking en deed het enkel om zijn zoon te helpen.”

Voor zoon K.D. (37) eist het OM tien maanden cel. De man zat vijf jaar cel uit voor drugsfeiten en diefstallen. Zijn strafregister telt 14 correctionele veroordelingen. Op 29 december 2018 werd 5,2 gram hasj in zijn cel aangetroffen. “Ik werd onder druk gezet door andere gevangen om drugs bij te houden of binnen te smokkelen”, stelde hij. “Ik was een schaap tussen de wolven en ging slaag krijgen als ik niet gehoorzaamde.”

Meester Florequin vroeg een milde bestraffing voor K.D., die intussen van zijn drugsverslaving af zou zijn. De uitspraak volgt op 3 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier