Man krijgt epileptische aanval terwijl hij met wagen aan het rijden is

© GST
Redactie KW

Een bestuurder van een donkerkleurige Mercedes heeft vrijdag om 08.15 uur een epileptische aanval gekregen tijdens het besturen van zijn wagen. Hij was pas vanop het kruispunt met de Kortrijksestraat in Ruddervoorde de Sint-Elooistraat ingedraaid en kwam tot stilstand midden op de weg.

Een buurtbewoonster die haar zoontje naar school bracht, zag het gebeuren en legde de wagen van de getroffen bestuurder stil. Ook een thuisverpleegster die vanuit haar wagen alles zag gebeuren, stopte om de eerste hulp te bieden. Ze contacteerde de hulpdiensten die telefonisch adviseerde de man uit de wagen te halen en plat op de grond te leggen.

Ondertussen was een tweede thuisverpleger gestopt en samen met zijn collega hebben ze de man kunnen helpen. Een ziekenwagen van de Zone uit Torhout kwam ter plaatse samen met een mugteam van het AZ Delta. De man was weer volledig bij bewustzijn toen hij in de ziekenwagen werd gelegd.

Ondertussen moest het verkeer in beide richtingen over het fietspad rijden om het kruispunt met de Kortrijksestraat vrij te houden. De politie kwam ter plaatse samen met een signalisatiewagen van de Zone1 uit Oostkamp. Iets voor 9 uur werd de man overgebracht naar het ziekenhuis in Torhout.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier