LVZ Westkust plant vernieuwende netwerkevents voor ondernemers

Het LVZ Westkust (Liberale Verbond voor Zelfstandigen) heeft Ellen Dulst uit De Panne verkozen tot nieuwe voorzitter. Daarnaast is het bestuur versterkt met vier enthousiaste ondernemers. Ellen heeft er duidelijk zin in en heeft ambitieuze toekomstplannen.

Nieuw bestuur LVZ Westkust met vooraan in het midden nieuwe voorzitter Ellen Dulst. © MVQ

Het bestuursteam van Hylke Castelain en Bart Bostoen uit Koksijde, Klaas Van Laeren, schepen Wim Janssens, Jochen Raymaekers, Philippe Versyp uit De Panne krijgt versterking van An Gobert uit Nieuwpoort, Peter Van Belleghem uit Veurne, Stefaan Berquin uit De Panne en Frederic Devos uit Oostduinkerke.

Ellen Dulst is drie jaar geleden lid geworden van LVZ Westkust: “Dat was een bewuste keuze omdat ik vind dat er voor de lokale ondernemers nog een aantal mogelijkheden bestaan die tot heden nog niet ontgonnen zijn. Volgend jaar hebben we als liberale belangenvereniging voor zelfstandigen van de Westkust een actieplan in petto om alle ondernemers met woord en daad bij te staan. En er is heel wat werk aan de winkel!”

Hoe ze dat allemaal kan combineren, als moeder en gastvrouw in het sterrenrestaurant van haar man, Stéphane Buyens en schepen in De Panne? “Multitasken zit bij mij in het bloed”, lacht Ellen. “Ik heb geleerd om te delegeren en daarvoor moet je kunnen rekenen op competente mensen.”

“Mijn slogan? De ketting is zo sterk als de zwakste schakel… Ik vertrouw erop dat mijn crew geen zwakke schakels bevat! In 2020 willen we elk kwartaal uitpakken met een origineel netwerkevent voor zelfstandigen. Dat doen we afwisselend in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Tijdens die evenementen willen we de vinger aan de pols houden, luisteren naar noden en wensen van zelfstandigen, om zo te kunnen wegen op het plaatselijk beleid.”

“LVZ staat ondernemers bij met raad en daad, met eerstelijnsadvies, op juridisch en fiscaal vlak enzovoort. Vroegere toffe events zoals ‘Meet & Greet’ in de Imperial en LVZ Fleet Cars in De Panne krijgen zeker navolging, maar ik wil in de toekomst nog meer ‘grinta’, meer visie, meer power! LVZ onderscheidt zich van het ‘old school’-gebaseerde Unizo met CD&V-achtergrond met een innovatieve, progressieve klare kijk op de huidige ontwikkeling van de noden van de ondernemer. Wie met ons meereist, krijgt zeker de nieuwste trends in het businessverhaal mee. Ik wil onder meer de Westkust op B2B-gebied meer dan ooit op de kaart zetten.”

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.