Luna (24) valt af in Homo universalis: “Enorm van genoten”

Bij de vierde opdracht moesten de kandidaten zo snel mogelijk een stuk touw door een gaatje krijgen met behulp van een naald. © VRT1
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Kortrijk De 24-jarige Luna Gesierich zal helaas niet de nieuwe ‘Homo Universalis’ worden. De Kortrijkse moest na vier opdrachten het programma al verlaten. Ze was een van de 16 West-Vlaamse kandidaten in het nieuwe seizoen.

Het heeft niet mogen zijn. Luna Gesierich moest na vier opdrachten het spel al verlaten. Ze strandde daarmee op plaats 96 van de 100. Bij de eerste drie opdrachten moesten de kandidaten een strandbal plat duwen en in een koker steken, plakband rond een ovenwant wikkelen en een knuffelhondje vinden op de grond. Maar bij de vierde opdracht liep het mis voor Luna. Daarbij moesten de kandidaten een bolletje touw door een klein gaatje krijgen met behulp van een naald.

“Heel jammer dat ik het spel al moest verlaten na vier opdrachten. Mijn doel was om zo ver mogelijk te geraken, want ik ben competitief ingesteld. Jammer genoeg is dat niet gelukt”, reageert Luna. “Het was wel een heel leuke ervaring. Ik zou zeker nog eens willen meedoen!”

Achter de schermen

“De opnames zelf waren heel leuk. Het was interessant om eens te zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat. Wat mij wel verbaasde, is hoeveel tijd alles in beslag nam. Er komt veel kijken bij het maken van een programma. De productie was heel professioneel. Er waren verschillende camera’s die alles uit verschillende hoeken filmden en soms moesten stukjes opnieuw opgenomen worden. Dat zorgde ervoor dat er vaak veel tijd zat tussen de verschillende opdrachten”, vertelt Luna.

Bekenden

Ook met de deelnemers klikte het goed. “Heel toevallig kende ik een aantal kandidaten al. Ik wist het niet op voorhand, maar ik zag het pas toen we daar toekwamen. Heel leuk om hen daar tegen te komen. Maar ook met andere kandidaten klikte het goed. Aangezien de opnames redelijk ver waren, in Schelle in Antwerpen, hebben we gecarpooled met een aantal kandidaten. Daar klikte het meteen mee”, legt Luna uit.

“Ik vond het echt leuk om aan een programma zoals Homo universalis deel te nemen. Jammer dat het maar van korte duur was. De Mol staat sinds een paar jaar ook op mijn verlanglijstje, maar om daarvan deel uit te maken moet je heel wat selectieprocedures doorgaan. Hopelijk lukt het ooit eens”, lacht Luna.

‘Homo Universalis’, elke zaterdag om 20.50 uur op VRT1.

Lees meer over: