Lockdown asielcentrum Koksijde is opgeheven

© (Foto MVQ)
Redactie KW

De voorbije weken steeg de spanning tussen Fedasil, de bewoners van het asielcentrum en de burgemeester van Koksijde over de lockdown en het testen op corona. Enkele dagen lang voerden de asielzoekers en enkele vrijwilligers een protestactie. In eerste instantie zette het persoonlijke bezoek van de burgemeester om in gesprek te gaan met de bewoners geen zoden aan de dijk. Nu is er toch een compromis gesloten.

Gisteren, 5 juni, was er overleg tussen de burgemeester van Koksijde, Fedasil en de minister van Volksgezondheid. Daar kwam het tot een akkoord tussen de betrokken partijen om op vrijwillige basis 40 mensen uit het asielcentrum te laten testen op Covid-19.

Hiermee kon burgemeester Vanden Bussche dan toch tegemoet komen aan de wensen en de bezorgdheid van de burger inzake de volksgezondheid, dit na helaas maanden te moeten aandringen.

De burgemeester en Politiezone Westkust betreuren het feit dat dergelijke polemiek met Fedasil moest gevoerd worden binnen het asielcentrum wat betreft de toegelaten bubbels. De resultaten zijn ondertussen bekend en blijken nu gelukkig allemaal negatief. Met onmiddellijke ingang kunnen de inwoners van het centrum dus opnieuw gaan en staan waar ze willen op voorwaarde dat ze de sociale afstandsmaatregelen en de voor iedereen geldende regels rond Covid-19 respecteren.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier