Lift in gemeentehuis Ingelmunster loopt voor de zoveelste keer vast

Er werd een lint gespannen rond de gemeentelijke lift in Ingelmunster. © FODI
Redactie KW

Het echtpaar Noël en Georgette Declerck-Goeminne uit Ingelmunster zullen hun diamanten bruiloft in het gemeentehuis van Ingelmunster niet vlug vergeten. De plechtigheid werd immers met méér dan een klein half uur uitgesteld, omdat er vier mensen niet uit de gemeentelijke lift geraakten.

Alweer was er een probleem met de lift die de mensen van het gelijksvloer naar de eerste verdieping in het gemeentehuis brengt. Op zaterdagmiddag 13 april gebeurde dat een eerste keer tijdens het gouden huwelijksfeest van Marc en Paula Naert-Verstraete uit Ingelmunster. Toen zaten er ook vier mensen vast in de lift en duurde het langer dan een half uur vooraleer de brandweer die kon bevrijden.

In de daaropvolgende weken kwam dat nog diverse keren voor. Een schepen liet weten dat de oorzaak een teveel aan mensen die op hetzelfde moment de lift nemen een oorzaak kan zijn. Burgemeester Kurt Windels vertelde recent dat deze lift al dateert van de opening van dit gemeentehuis. Het gemeentebestuur wil de lift nu vervangen en blijkbaar is er ook budget voorzien, maar zo’n werk kan je niet van vandaag op morgen uitvoeren.

Ook vrijdagmiddag zaten er terug vier mensen vast in de lift. De brandweer van Meulebeke kwam ter plaatse, maar uiteindelijk was het toch major overste Wim Decoopman die deze mensen kon bevrijden. Het duurde 25 minuten vooraleer ze op adem konden komen in de raadszaal. Na de diamanten bruiloft was er ook nog een huwelijksplechtigheid. De mensen werden door de gemeentediensten opgebeld dat ze best wat later toekwamen, aangezien de receptie van de diamanten bruiloft ging uitlopen. Wat er nu verder met deze lift zal gebeuren, is voorlopig een vraagteken.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier