Lichterveldse gezinnen betalen straks 5 euro meer milieubelasting

Het gemeentebestuur van Lichtervelde denkt er over na om het storten van groenafval op het recyclagepark betalend te maken. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De milieubelasting wordt iets duurder voor Lichterveldenaars. Gezinnen zullen straks 5 euro meer betalen, alleenstaanden 4 euro.

Straks betalen Lichterveldse gezinnen jaarlijks 52 in plaats van 47 euro milieubelasting. Alleenstaanden zullen dan weer 41 euro betalen, in plaats van 37 euro. “We komen jaarlijks per gezin 11,7 euro te kort om de afvalverwerkingskosten te kunnen betalen”, weet schepen van Leefmilieu Steven Bogaert (CD&V). “En dan tellen we de personeelskosten van het recyclagepark daar nog niet bij. We moesten dus iéts doen.”

Nog maatregelen

De gemeente wil die kost niet alleen dekken door de milieubelasting te verhogen. “We zullen ook de lopende samenwerkingsovereenkomsten met afvalverwerkingsbedrijven bekijken, zodat we daar kunnen besparen”, aldus nog de schepen. “Daarnaast nemen we de betalende en niet-betalende fracties op het recyclagepark onder de loep. Zo is het goed mogelijk dat we straks iets aanrekenen voor mensen die veel groenafval afleveren. Dat is de voorbije jaren immers toegenomen van ruim 1.300 ton per jaar naar meer dan 2.000 ton.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier