Lichterveldenaars drinken 3.500 rum-cola’s in één weekend, maar dat is net niet genoeg voor record

Sander Haeghebaert was niet aan zijn eerste stunt toe. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De klanten van café De Piraat in Lichtervelde zijn niet geslaagd om het doel van cafébaas Sander Haeghebaert te realiseren, namelijk 1.000 liter rum-cola soldaat maken in één weekend. Toch werden er liefst 3.500 ‘baco’s’ verzet in het café.

Sander had al elk jaar iets speciaals in petto om de verjaardag van zijn café te vieren. Zo installeerde hij al eens een ballenbad in het café. Maar voor de vijfde verjaardag van café De Piraat wilde hij het onmogelijke realiseren: een Cubaans record evenaren en liefst 1.000 liter rum-cola drinken. In één weekend tijd.

Dat is dus net niet gelukt, meldt Sander. “Het was zondag een beetje een wapenstilstand”, grapt hij. “We klokten dan ook af op 900 liter. Wat uiteraard onwaarschijnlijk veel is: nu hebben we 3.500 bacardi-cola’s gedronken in één weekend. De kans is groot dat dat wél een record is. Ik wil dan ook iedereen bedanken om zo talrijk af te zakken naar mijn café. Het record evenaren was eigenlijk een onmogelijke opdracht, het is al zot dat we er zo dicht bij kwamen…”

De cafébaas belooft alvast voor volgend jaar een nieuwe uitdaging.

(TV-foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier