Lichaam aangetroffen in kanaal Brugge-Gent ter hoogte van Kijkuit Beernem

© foto JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Even voor 11 uur vanmorgen merkte een schipper in het kanaal Brugge-Gent ter hoogte van Beernem een lichaam op. Hij alarmeerde de hulpdiensten die massaal ter plaatse kwamen. Op sociale media gingen al snel geruchten rond dat er ook een botsing tussen verschillende schepen was, maar dat is niet het geval.

Het duikteam van de Brugse politie kwam ter plaatse om het lichaam aan wal te brengen. Momenteel is een laboteam onderweg vanuit Veurne. Er komt ook een wetsdokter langs die de oorsprong van het lichaam verder moet onderzoeken.

“Het laboteam is onderweg en zal wellicht bij aankomst een tent opzetten. Zo kan de wetsdokter uitgebreid en grondig zijn werk doen. Uit respect voor de familie van het getroffen lichaam, kunnen we nog niks zeggen over wie het gaat. Dat is trouwens ook nog niet duidelijk. Van zodra dat duidelijk is gebleken uit het onderzoek van de wetsdokter, zullen we de familie inlichten. Pas daarna communiceren we eventuele namen en details”, vertelt commissaris Maarten Vansteenkiste.

Scheepvaart stil

De scheepvaart tussen Brugge en Gent ligt momenteel stil. Dat zorgt inmiddels voor een file op het kanaal ter hoogte van Beernem. Een drietal schepen schuift momenteel aan. De boot van de schipper die het lichaam vond, ligt vast aan wal. Met behulp van juwelen, kledij en gebit wordt geprobeerd het lichaam te identificeren. Of het mogelijk om de vermiste Patrick Van Steenkiste uit Hertsberge gaat, zal moeten blijken uit het onderzoek.

(later meer)

De duikers brachten het lichaam aan wal.
De duikers brachten het lichaam aan wal.© JVM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier