Leerlingen Go! atheneum Diksmuide in gesprek met koningin Mathilde over project ‘Goed GeRegeld’

De leerlingen in gezelschap van koningin Mathilde. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In het Go! atheneum van Diksmuide loopt sinds vorig schooljaar het project ‘Goed GeRegeld’. “Met dit project willen we het thema menstruatiearmoede kenbaar maken en ook effectief aanpakken”, legt Auke Vanblaere uit. “Naast het taboe te doorbreken door er op diverse educatieve manieren rond te werken, kunnen alle meisjes bij ons school ook gebruik maken van gratis menstruatieproducten.”

Dit initiatief krijgt de steun van het Koningin Mathildefonds, dat projecten ondersteunt die ontworpen en uitgevoerd worden door en voor jongeren zodat de meest kwetsbaren onder de jongeren versterkt worden. “Dit fonds biedt steun en coaching aan de jongeren om zich samen te engageren en oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen die zich afspelen in hun nabije omgeving”, wijst Auke. “Er werden 24 projecten geselecteerd en vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten werden uitgenodigd op het koninklijk paleis op woensdag 24 april . Voor onze school en ons project Goed GeRegeld werd Kenny Defever, die het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg volgt, afgevaardigd. Alle jongeren werden door Hare Majesteit ontvangen. Koningin Mathilde ging samen met alle jongeren, die hun project voorstelden, in gesprek.”

Het werd een bijzondere dag voor de jongeren die niet enkel met koningin Mathilde in conversatie gingen, maar ook nog heel wat mochten beleven in de grandeur van het koninklijk paleis. Zo volgden ze nog een uitgebreid programma waarbij er verschillende toespraken, muzikale intermezzo’s hoorden en daarbij ook een receptie. Een gesmaakte ervaring voor de jongeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier