Lange erehaag voor dappere fietsers Krist en Pia uit Marke

We zien v.l.n.r. Natascha Cottyn, Stefaan Wallays, Pia Dewulf en Krist Vandendriessche, Tom Decock en Nico Vandemoortele. © EDB
Redactie KW

Krist Vandendriessche en Pia Dewulf uit Marke werden verwelkomd met een ‘erehaag op afstand’ nadat ze 125 km gefietst hadden.

Met de ploeg ‘t Groot Verzet zouden ze vorig weekend deelnemen aan de 1.000 km tegen kanker. Voor Krist was het een hele uitdaging, want hij had nog geen koersfiets voor hij begin dit jaar de trainingen aanvatte. De ploeg besloot uiteindelijk toch vorig weekend een trip naar Mechelen te doen met de fiets.

Tom Decock, Stefaan Wallays en Nico Vandemoortele, allen uit Sint-Eloois-Winkel, reden in de voormiddag samen met Pia naar Mechelen. Nico moest echter opgeven wegens fietspech. Tom en Stefaan keerden ook met de fiets terug naar Marke, en ze kregen het gezelschap van Krist mee, want daar had hij nu zo hard voor getraind. Pia en Natascha Cottyn (uit Gullegem) pikten nog in om de laatste 30 km samen te rijden richting Marke, waar enkele supporters en buren van Pia en Krist een door de afstandsregels lange erehaag vormden. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier