Landelijke Gilde organiseert zeepkistenrace: “Parcours vol spanning en spektakel”

Bij de winnende zeepkist van de vorige editie zien we achteraan links Gregory Hillewaere, in de kist Dries Sampers, achteraan Birger Kimpe en vooraan Siegfried Lefevere. © (Foto ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De Landelijke Gilde van Klerken organiseert op donderdag 8 augustus een zeepkistenrace over een parcours van 300 meter vol spannende hindernissen.

Twee jaar geleden namen Siegfried Lefevere en Dries Sampers deel aan de zeepkistenrace en wonnen er een eerste prijs. “In de veronderstelling dat de vorige organisator dit jaar geen zeepkistenrace zou organiseren, hebben we met het bestuur van de Landelijke Gilde samengezeten en besloten om de organisatie hiervan op ons te nemen”, vertelt Gregory Hillewaere van de LG. “We hebben een parcours uitgetekend dat start aan de kruising Stokstraat- Smissestraat-Dorpsstraat ter hoogte van Bence’s. Het wordt een spectaculair parcours van ongeveer 300 meter vol spannende hindernissen.”

Iedereen prijs

Er worden dit jaar drie reeksen voorzien. “Nieuw is dat ook jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen deelnemen, een volgende reeks is voor volwassenen met 2 personen en een derde reeks is er voor de volwassenen met 1 persoon”, vertelt Birger Kimpe. “Er is voor iedere deelnemer een prijs voorzien.”

Er is voor iedere deelnemer aan de race een prijs voorzien

Het is de bedoeling de kermis, die doorgaat in de Smissestraat en de Dorpsstraat, te verbinden. “Wij willen een eenheid scheppen tussen de verschillende plaatsen waar de kermis doorgaat”, vertelt Dries Sampers. “Daarom hebben we een stelling ontworpen waar de mensen op de hoek van de straat kunnen doorlopen.” “De deelnemers aan de race zullen vanop die hoge stelling in de Stokstraat vertrekken om dan richting de straat van De Vleugels te gaan”, springt Siegfried Lefevere bij.

De zeepkistenrace vindt plaats op 8 augustus van 13 tot 18 uur en de inschrijvingen lopen nu al. Inschrijven kan nog tot 31 juli via 0496 53 33 35 en via e-mail naar vermeersch.virginie@telenet.be, deelnemen kost 15 euro per team, meer info via FB Landelijke Gilde Klerken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.