Lago Kortrijk Weide is een buikschuifbaan rijker

Op de foto herkennen we Wannes, Lucas, Charles Henri en Vic.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Nu het mooie weer in het land is, trekken heel wat steden en gemeenten alle registers open. Ook het gloednieuwe zwembadcomplex Lago Kortrijk Weide doet mee. Hoewel de vijf waterglijbanen nog niet opnieuw opgebouwd werden na de brand konden bezoekers toch al genieten van een meterslange dubbele buikschuifbaan.

Het was al plezier maken en goed nat worden dat de klok sloeg deze namiddag en avond. De glijbaan is maar liefst 24,5 meter lang en 6 meter hoog! Voor de vrienden Wannes, Lucas, Charles Henri en Vic was het zelfs dubbel feest, zij mochten naar het zwembad voor een verjaardagsfeestje. “We vieren hier vandaag het verjaardagsfeestje van één van de vriendjes van Wannes. Ze kozen ervoor om naar het zwembad te gaan en met deze superlange waterglijbaan is het dus dubbel plezier maken. Ik kan niet bijhouden hoe vaak ze er al op geweest zijn en uiteraard moeten wij als ouderen er ook eens afglijden” lacht één van de papa’s.

Met de zomervakantie in het zicht belooft het pure waterpret te worden. Zet alvast je duikbril op want de buikschuifbaan gaat razendsnel. “We merkten dat de glijbaan een groot succes is bij onze andere Lago zwembaden en dus hebben we besloten om deze voor Kortrijk ook aan te kopen. We moesten die wel 3 meter in korten omdat hij anders niet op het terrein kon. Volgende zomer komt de buikschuifbaan zeker terug, ook als de andere glijbanen opgebouwd zijn” verzekert Lore Walravens, Marketing Manager, ons.

De buikschuifbaan was constant gevuld met lachende kinderen en volwassenen.
De buikschuifbaan was constant gevuld met lachende kinderen en volwassenen.

De buikschuifbaan sluit bij slecht weer en zal geopend zijn op basis van de activiteit in het zwembad. Ze blijft zeker staan zolang het goede weer aanhoudt, dus een definitieve sluitingsdatum is nog niet gekend.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier