Labadoux strikt met De Kreuners absolute topact

De Kreuners worden één van de toppers van het festival. (foto Jan van Hecke)
Redactie KW

Op zaterdag 2 mei staan De Kreuners om 21.15 uur op het hoofdpodium van het Labadoux Festival. Na Tourist LeMC, Dotan en Milow is dit opnieuw een topper van formaat op de affiche die steeds verder gevuld raakt.

Lieven Scheire heeft het onderzocht en jawel: De Kreuners zitten in het dna van elke Vlaming. Van Maaseik tot De Panne, van De Poort Van Beveren tot Leuven Centraal beginnen harten te jubelen, gaan tapkranen in overdrive en barsten volksfeesten los zodra Walter, Ben, Axl, Jan en Erik de eerste noten van ‘Nee Oh Nee’ inzetten. Het volksfeest eindigt pas vijf kwartier later met ‘Wat was u weer geweldig’! De Kreuners stáán er altijd met veel goed humeur en een strakke ‘Allemaal Hits’-set.

zigeunermuziek

Maar daar blijft het niet bij voor Labadoux. The Tiger Lillies opgericht in 1989 blijven een van de meest unieke, provocerende en genretartende bands die je ooit zal tegenkomen. Hun wereld is donker, eigenaardig en gevarieerd, hun muziek een mix van vooroorlogse Berlijnse cabaret, anarchistische opera en zigeunermuziek, waarin een zweem van Bertolt Brecht en Jacques Brel doorschemeren. Hun show kent momenten van diepe droefheid, wrede zwarte humor en immense schoonheid.

De volgende groep is Mooneye met tijdloze songs, warme melodieën en refreinen die je niet loslaten. Gooi daarbovenop een gouden stem en je hebt het succesverhaal van het West-Vlaamse Mooneye. Hun licht melancholische indiepop/folk springt meteen in het oor en de band barst van podiumprésence. Vorig jaar werd Mooneye met hun nummer ‘Thinking About Leaving’ bekendgemaakt als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

“Volksfeesten barsten los zodra De Kreuners de eerste noten inzetten”

Les Invités zijn dan weer drie jonge Belgische rasmuzikanten die het publiek meenemen op een verfijnde, akoestische reis doorheen de pareltjes van de Franse muziek. Een accordeon, een contrabas, een gitaar en drie prachtige stemmen. Meer heeft het trio niet nodig om de sfeer van ‘La douce France’ naar de feesttent te brengen.

Het Nomand Swing Trio brengt persoonlijke bewerkingen van parels uit het Franse chanson, aangevuld met melodieën en liederen van Oost-Europa tot bij ons. Daarnaast staat ook een zorgvuldige selectie van swing en blues op het programma, aangevuld met eigen nummers.

Straatorkest

Vroeger Sun Gods, nu The Radar Station: een nieuwe naam, maar nog altijd hun eigen unieke geluid: weidse, eigentijdse indierock. Rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen, een prominente drum maar vooral de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler zorgen voor prachtige liveperformances. Een van de grote kanshebbers om winnaar van De Nieuwe Lichting te worden.

Eind 2014 kwamen enkele jongeren samen in Poperinge om er New Orleans-muziek te spelen. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot het meest funky straatorkest van de Westhoek dat klaar staat om je te doen dansen. West Corner Brass Band herinterpreteert popklassiekers in een eigen stijl. Turn on, tune in, drop out met Louie Louie. Ze nemen je mee naar de jaren 60. Hopeloos verliefd op de platenkast van hun ouders brengt dit viertal gelijkgestemde zielen hommage aan hun helden: The Beatles, The Kinks, The Stones, The Doors, CCR en vele anderen. (Patrick D.)

Info: www.labadoux.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier