KWB stuurt opnieuw mountainbikers op pad in Ardooie

Het organiserend comité met Eric Neirynck, Rik Verhelle, Koen Claus, Hendrik Desoete en Luc Allaert (foto JM) © (foto JM)
Redactie KW

Een werkgroep binnen de Ardooise KWB legt de laatste hand aan de 15de editie van de Skobiak veldtoertocht. Met het succes van de vorige edities, waarbij telkens enkele honderden bikers op pad gestuurd werden, kon een nieuwe editie niet uitblijven.

Ook voor de 15de editie van de Skobiak veldtoertocht is de KWB erin geslaagd om enkele uitzonderlijke plaatsen in te bouwen in het parcours.

Sporthal De Ark

“De startplaats blijft ongewijzigd. In sporthal De Ark zijn voldoende faciliteiten om een goed georganiseerde start en aankomst te verzekeren. Er is parking, de fietsen kunnen gestald worden, er zijn kleedkamers en na de tocht kan eventueel gedoucht worden”, zegt KWB-secretaris Koen Claus.

De organisatoren willen de hele familie betrekken bij dit mountainbikegebeuren. Kinderen die willen kennis maken met deze sport kunnen deelnemen aan de tocht van 25 km. Luc Allaert: “Je kan ook nog kiezen voor een tocht van 45 km of van 65 km. De tochten lopen in en rond Ardooie met een passage in de kleigroeven op de grens met Egem.”

Parcours cyclocross

De tocht doet ook een gedeelte van het parcours van de cyclocross aan. Zo kan even geproefd worden van de moeilijkheidsgraad van een dergelijk evenement.

Starten aan de Ark kan tussen 8 uur en 10.30 uur. Onderweg zijn er twee haltes met fruit, sportdrankjes en peperkoek. De deelnemingsprijs bedraagt vijf euro of drie euro voor leden van KWB. Leden van BVR en WBV betalen vier euro.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier