KWB Ardooie wil volgend seizoen meedoen aan wandelvoetbalcompetitie

De spelers spelen op een veld (binnen of buiten) dat kleiner is dan een minivoetbalveld en er mag uiteraard niet gelopen worden. © GF
Redactie KW

KWB Ardooie zou het volgende wandelvoetbalseizoen graag meedoen aan de competitie voor 55-plussers. “Maar eerst moeten we met zijn allen tot en met juni nog een beetje oefenen en wedstrijden onder elkaar spelen”, zegt Luc Allaert van de KWB.

De idee om met wandelvoetbal te starten kwam van Luc Allaert’s dochter Inge (24). “Toen ze in haar tweede jaar zat ‘Sport en Bewegen’ in een Brugse hogeschool maakte ze haar eindwerk over wandelvoetbal en organiseerde op Club Brugge 4 tornooien”, zegt Luc.

“Het leek me interessant om deze sport bij onze KWB-leden te introduceren. In het voorjaar van 2019 zijn we er mee begonnen. Wedstrijdjes onder elkaar spelen om zo de reglementen beter te leren kennen. Eén keer namen we het op tegen Zwevezele, een ploeg die al in competitie speelt. Maar dat was te hoog gegrepen. Vandaar dat we eerst nog enkele wedstrijden onder elkaar willen spelen. Zijn er voldoende spelers, dan kunnen we misschien het volgend wandelvoetbalseizoen meedoen in competitie.”

Tot en met juni speelt de KWB iedere tweede dinsdag van 19 tot 20 uur wandelvoetbal in de sporthal. Men speelt op een veld (binnen of buiten) dat kleiner is dan een minivoetbalveld en er mag uiteraard niet gelopen worden. Meedoen kost 3 euro. Dinsdag 16 januari is de eerste keer. Iedereen welkom.

(IB)

Info: 0475 47 87 77

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier