Kuurns Theater brengt komedie Ontkoppeld in hoeveschuur van Hoeve Vandewalle

Het Kuurns Theater brengt binnenkort het stuk 'Ontkoppeld' in Hoeve Vandewalle. Op de foto zie je de acteurs met v.l.n.r. Willy Denhaene, Eva Decorte, Lieven Van Speybroeck, Peggy Vandenbroucke, Darline Vanneste, Eva Geers en uiterst rechts regisseur Bernard Decock. Eén actrice ontbreekt op de foto : Stephanie Vandevijvere. © BRU
Redactie KW

Eind november pakt het Kuurns Theater uit met zijn nieuwste productie ‘Ontkoppeld’. Door de geldende maatregelen zullen de voorstellingen telkens plaatsvinden voor een beperkt publiek. Om iedereen de kans te bieden om in de Hoeveschuur van Hoeve Vandewalle het stuk bij te wonen, voorziet het Kuurns Theater enkele extra voorstellingen.

De repetities voor het nieuwste stuk dat het Kuurns Theater brengt eind november, zijn momenteel volop aan de gang. Enkele keren per week wordt dan ook in het lokaal van de vereniging stevig gerepeteerd en worden de teksten ijverig ingestudeerd.

“Van zodra het duidelijk werd dat een en ander weer toegelaten werd, hebben we oplossingen gezocht om onze activiteiten te hervatten”, vertelt Lieven Van Speybroeck, voorzitter van het Kuurns Theater. “Door een grondige opkuis van ons repetitielokaal kwam al snel bijkomende ruimte vrij. Op die manier werd het mogelijk om de social distance te garanderen, bij vergaderingen, lezingen of repetities. Wij voorzien eveneens ontsmettingsgel en mondmaskers en verluchten regelmatig ons lokaal. Lichamelijk contact wordt momenteel zo goed als volledig vermeden.”

“Het zijn allemaal zaken waar we geleerd hebben om rekening mee te houden. Zeker het feit dat verschillende leeftijdsgroepen samen toneel spelen, zorgt ervoor dat we ons moeten beschermen. Helaas moeten we zelfs rekening houden met het scenario dat iemand wegens corona of quarantaine kan uitvallen, of dat de overheidsmaatregelen plots onze activiteiten weer verbieden. Gelukkig bleven tot op heden alle leden van het Kuurns Theater gespaard van corona.”

Grappige situaties

“Ons nieuwste stuk Ontkoppeld is een komedie van Neil Simon en is eigenlijk gebaseerd op zijn stuk The Odd Couple“, gaat de voorzitter verder. “Het stuk handelt over twee mannen die samenwonen en alles wat daarbij van uitdagingen komt kijken. Het Kuurns Theater maakte er echter een vrouwenversie van waarbij twee vriendinnen noodgedwongen samenwonen. Alleen zijn ze van instelling en karakter zo goed als elkaars tegenpolen, wat uiteraard voor de nodige spanningen zorgt.”

“Voeg daar een aantal vriendinnen aan toe die bij elkaar samenkomen om Trivial Pursuit te spelen, maar bij wie de relaties ook allesbehalve over een leien dakje lopen en je komt terecht in grappige situaties. Op de koop toe hebben twee Spanjaarden uit hetzelfde appartementsblok hun zinnen gezet op de dames, waardoor de jacht geopend is maar niet iedereen daar even blij om is…”

“Twee mannen en vijf vrouwen brengen dit stuk in regie van Bernard Deock, die vorig jaar ook al het stuk De Naamlozen bij ons regisseerde. Door corona kunnen we echter per voorstelling veel minder mensen in de zaal plaatsen dan normaal. Afhankelijk van de binnenlopende reserveringen zullen we één of twee extra voorstellingen voorzien, maar dat is nog wat afwachten.”

“Door de geldende maatregelen kan slechts de helft van de zaal benut worden, waardoor ook slechts de helft aan toegangsgelden in het laatje komt. Als we rekenen en tellen zal deze productie wellicht een nuloperatie worden, maar we vinden het belangrijk om toch te spelen, daar we ons trouw publiek niet willen teleurstellen. In de afgelopen maanden zijn al zo vaak voorstellingen verboden of geannuleerd geweest, dat we alvast hopen dat de mensen volop zin hebben in een avondje toneel”, besluit de voorzitter.

Het Kuurns Theater werd opgericht in 1973 en is een vaste waarde geworden binnen Kuurne. Enkele leden van het eerste uur zijn nog steeds actief bij de vereniging. Traditioneel opteert het Kuurns theater ervoor om slechts één voorstelling per jaar te geven al is de vereniging ook nog bij andere gelegenheden actief zoals de Art-Markt, Splinters en de Ezelsfeesten met indertijd de Ezelsstoet.

Reservaties

Het stuk Ontkoppeld wordt gebracht op vrijdag 20, zaterdag 21, woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28 november, telkens om 20 uur in de Hoeveschuur van Hoeve Vandewalle, Boomgaardstraat 168. Wie erbij wil zijn kan terecht op de reserve-o-foon van het Kuurns Theater, ….. of kan kaarten per mail bestellen via ….. Alle details worden binnenkort bekendgemaakt via de Facebookpagina van het Kuurns Theater.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier