Kurt en Freddy Stael tien jaar actief in Den Ouden Toren

Freddy (links) en Kurt Stael zijn het vaste duo in café Den Ouden Toren. © SR
Redactie KW

Kurt en Freddy Stael staan dit jaar tien jaar achter de tapkraan van café Den Ouden Toren in Lissewege. Het café is een begrip in de regio. Zowel voor de toeristen als de lokale inwoners en ook voor de carnavalsverenigingen, die straks weer het feestseizoen aanvatten. “In de wintermaanden zien we vooral de lokale bevolking naar onze toog komen”, klinkt het.

Café Den Ouden Toren op het plein heel goed gekend. In de zomer stoppen er tal van fietsers voor een drankje op het terras en tijdens de wintermaanden komen de lokale bewoners en de carnavalsverenigingen. Het is ondertussen tien jaar dat Kurt (49) en Freddy (51) Stael achter de tapkraan staan. Ze willen dat dan ook vieren met hun klanten en hebben tien evenementen uitgewerkt. Op 31 januari plannen ze hun eerste event met een winterbarbecue. Voor slechts 6 euro krijg je de kans om mee aan tafel te schuiven. Daarna komen er nog maandelijks activiteiten.

In die tien jaar hebben Kurt en Freddy al heel wat volk over de vloer gekregen, maar ook radio en televisie. Zo mochten ze onder meer het radioprogramma De Madammen ontvangen. Verder hebben ze ook al regelmatig de televisie gehaald en staan ze jaarlijks met hun terras en zaak in heel wat magazines. Het hoogtepunt voor hen was 2015 toen hun café gekozen werd als beste café van Brugge. Elk jaar is het carnavalsfeest één van de toppers. Dan komt er een massa volk naar de zaak na de ontbinding van de stoet. Maar ook de zomers zijn druk met de Beeldenroute. Heel veel fietsers maken een stop voor het terras.

Picon en Sangria

“We hebben de hele dag zon op ons terras, wat mensen snel doet stoppen bij het passeren. Het is ook leuk zitten op ons terras, dat we de voorbije zomer vernieuwd hebben. We zijn gekend voor onze picon en sangria. Verder komen er ook heel wat mensen naar de Beeldenroute die een stop houden op ons terras. We liggen immers halverwege Ter Doest en het Lisseweegs Vaartje”, vertelt Kurt Stael. De broers hebben al heel wat georganiseerd in die tien jaar. “Het optreden van Jacco, maar ook de Rode Duivels zorgden telkens voor een vol huis. Tijdens de winter hebben we vooral de lokale bevolking die op maandag naar de markt komt, maar ook veel dagelijkse klanten die er komen voor een frisse pint en een leuke babbel aan de toog.” (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier