KSA-vrienden maken indrukwekkende erehaag om Emil Claeys (22) naar zijn laatste rustplaats te begeleiden

KSA-vrienden van Emil begeleidden de rouwwagen.© WVS
KSA-vrienden van Emil begeleidden de rouwwagen.© WVS
Wouter Vander Stricht

Deze middag werd in de aula van rouwcentrum Depoorter in Izegem afscheid genomen van Emil Claeys, die vorige week dinsdag overleed . Hoe graag deze jongeman gezien was, werd geïllustreerd met een indrukwekkende erehaag. Die erehaag werd gevormd door heel wat KSA-vrienden, maar ook leden van de andere jeugdbewegingen.

Het overlijden van Emil Claeys zinderde vorige week zwaar na onder de Izegemse jongeren. Een vriend was hen ontvallen. Maar ook tot ver buiten Izegem was het medeleven met familie en vrienden voelbaar. Ook al door de pakkende getuigenis die zijn boezemvriend Leonard op sociale media deelde.

Woensdagmiddag werd de uitvaart in het rouwcentrum in strikte familiekring en volgens de geldende coronamaatregelen gehouden. De dienst kon via livestreaming gevolgd worden, maar door het groot aantal mensen die inlogden, bleek dat niet bij iedereen te lukken.

Heel wat jongeren vormden de erehaag voor Emil.© WVS
Heel wat jongeren vormden de erehaag voor Emil.© WVS

Terwijl het de voorbije week al ‘blauw’ zag van de KSA’ers die hun copain een laatste groet wilden brengen, was ook na de rouwdienst nog een eerbetoon voor Emil voorzien. Langs de achterkant van rouwcentrum Depoorter, in de Werkhuizenstraat, startte een erehaag die via de Meiboomstraat, Meensesestraat en Schoolstraat rond het College leidde. Op de site van het College zijn de KSA-lokalen gevestigd, Emil liep er ook school. Ondanks het regenweer was er veel (jong) volk opgedaagd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Van daaruit werd de rouwstoet verder gezet richting Emelgem waar Emil een laatste rustplaats kreeg op de begraafplaats in de Reperstraat.

Ook de andere Izegemse jeugdbewegingen tekenden present en KSA’s uit andere gemeentes hadden ook een delegatie afgevaardigd. Burgemeester Bert Maertens had het licht op groen gezet voor deze erehaag. “Samen met de mensen van de KSA hebben we rond tafel gezeten en benadrukt dat alle veiligheidsmaatregelen, zoals afstand houden én mondmasker dragen, verplicht waren. Op die manier konden zijn vele vrienden toch nog afscheid nemen”, aldus de burgemeester die samen met jeugdschepen Lothar Feys ter plaatse was.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.