KSA Sint-Trudo uit Assebroek breekt zomerkamp af omdat jongere positief testte op corona

Stefan Vankerkhoven

KSA Sint-Trudo uit Assebroek heeft een bubbel van zijn zomerkamp met 22 jongeren vroegtijdig stopgezet, nadat een van de jongeren positief heeft getest op corona.

De noodprocedure werd ingeroepen en het kamp werd vrijdag 24 juli beëindigd. Dat bevestigt de Brugse jeugdschepen Mathijs Goderis ons. Via contact tracing kwam aan het licht dat één van de KSA-leden voor het zomerkamp in contact kwam met iemand die positief testte. De leiding nam geen risico en liet het lid meteen testen.

“Het resultaat kwam positief terug waarna de bubbel vroeger naar huis ging”, zegt Mathijs Goderis. Op onze vraag nam de Brugse jeugddienst contact op met de KSA om meer duidelijkheid te krijgen over dit dossier. De 22 leden van deze KSA bubbel moeten nu allemaal nog tot volgende week vrijdag in quarantaine blijven tot ze twee keer negatief worden getest.

Procedure gevolgd

“De KSA was goed voorbereid en nam meteen contact op met KSA Nationaal, de koepelorganisatie die ook mee de kampprocedure opstelde”, benadrukt de Brugse jeugdschepen. “De leiding informeerde meteen alle ouders en leden van hun vereniging.”

KSA Sint-Trudo uit Assebroek breekt zomerkamp af omdat jongere positief testte op corona
© Davy Coghe

“We zijn trots op de voorbereidingen van onze jeugdleiders en de verantwoordelijkheid die ze opnemen. Dankzij hun snelle handelen en het volgen van de procedure zorgen ze mee voor de veiligheid van hun leden en leiding. We willen ons Brugs jeugdwerk en leiders de nodige tijd geven om de procedure verder op te volgen en te focussen hun werking. Vanuit de jeugddienst houden we ook verder contact met KSA Sint-Trudo”, aldus Mathijs Goderis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier