KSA Bebo maakt zich op voor 40ste editie Likkepot

We zien Lowie de Coninck, Tuur Gits, Aron Descan, Alexander Ameel, Nand Vandepitte, Mathys Van den Broucke, Jesley Vanwynsberghe, Alberiek Depreytere en Vikter Vermander. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Stijn Moerman

Nadat het vorig jaar in extremis niet mocht plaatsvinden, maakt KSA Bebo zich op voor een nieuwe editie van de Likkepot. De feesten worden vrijdag 13 augustus om 16 uur officieel geopend en wordt om 20 uur zoals gewoonlijk afgetrapt met de algemene kennisquiz. “We hopen heel wat mensen te mogen verwelkomen, want de inkomsten zijn van groot belang voor onze werking”, aldus leider Lowie de Coninck.

Bij de Beverse jeugdbeweging KSA Bebo kijken ze al maanden uit naar de 40ste editie van hun Likkepotfeesten. “We zijn heel tevreden dat het kan plaatsvinden, zeker na de last minute annulatie van vorig jaar”, opent Lowie de Coninck. “Toen waren we ook volop bezig met de opbouw toen we te horen kregen dat het niet mocht plaatsvinden. Enorm jammer, zeker omdat andere jeugdbewegingen enkele weken later hun evenementen wel mochten organiseren. Maar we maken dat dit jaar goed. Het zou goed weer worden en het is een van de eerste grotere evenementen in de buurt. We hopen dus heel wat mensen te mogen verwelkomen, want de inkomsten zijn van groot belang voor onze werking.”

De Likkepot wordt zoals gebruikelijk om 16 uur officieel geopend, gevolgd door de algemene kennisquiz om 20 uur. “We hebben meer dan voldoende stoelen om alles coronaveilig te organiseren. Iedereen die afkomt kan zich dus probleemloos ter plaatse inschrijven. En moest het toch regenen, zit iedereen droog onder een tent. Deelname kost 20 euro per ploeg van maximum vier personen.”

Op zaterdag gaat de Likkepot verder met het minivoetbaltornooi om 10 uur. “Dat vindt dit jaar plaats in de sporthal van Beveren”, aldus Lowie. “Naast de tornooibeker kan er ook een zuipbeker gewonnen worden. We verwachten alle teams er om 9.30 uur, zodat we stipt om 10 uur kunnen beginnen. Inschrijven kan via viktervermander2@gmail.com, het betalen van de 20 euro per team van maximum vijf spelers gebeurt de dag zelf ter plaatse.”

Oud-leidernamiddag

“In de namiddag vanaf 14 uur organiseren we dan onze oud-leidersnamiddag, wat nieuw is op de planning, en om 20 uur gaat onze streekbierenavond met meer dan 50 verschillende biertjes van start. Ik denk dat er in vergelijking met de vorige editie zo’n 20 nieuwe bieren te verkrijgen vallen.”

Op zondag staat om 10.30 uur een openlucht eucharistieviering gepland, waar ongetwijfeld heel wat leden met kleine oogjes zullen aanwezig zijn. Om 11.15 uur begint men aan de aperitief om vanaf 12 uur de grote barbecue à volonté te openen. “Inschrijven kan via ksabebo@outlook.com en kost 15 euro per volwassene en 10 euro per kind.”

Als traditionele afsluiter van het weekend is er om 14 uur het kubbtornooi (20 euro per ploeg, inschrijven via ksabebo@outlook.com) – een ideale training voor het BK dat plaatsvindt in Oekene op 21 en 22 augustus – en om 15 uur koffie met gebak en Schijt-je-Rijk.

Om alles veilig te laten verlopen, vraagt KSA Bebo om de huidige coronamaatregelen te respecteren. Mondmaskers zijn verplicht bij het verplaatsen en je mag met maximum acht mensen aan een tafeltje zitten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.