Krak van Middelkerke: “Ik wil me verder inzetten voor het verenigingsleven”

Nathaniël Devey is uitbater van Tearoom Riviera. © LC
Paul Bruneel

Nathaniël Devey mag zich een jaar lang Krak van Middelkerke noemen. Een titel die deze jonge ondernemer onder meer te danken heeft aan zijn inzet voor het Middelkerkse verenigingsleven.

“Ik wist wel dat er ieder jaar een krak werd verkozen in de gemeente, maar ik had er nog niet bij stilgestaan wat het allemaal inhield tot ik te horen kreeg dat ik genomineerd was. Natuurlijk vond ik dit super! Ik heb me ook ingespannen om mensen te laten kiezen voor mij. Ik ben nu eenmaal iemand die er voor gaat. Het doet me dan ook deugd dat ik een jaar deze titel mag dragen” begint Nathaniël Devey zijn verhaal.

“Weet je, toen ik vroeg aan mijn vrienden en klanten om te stemmen voor mij, kreeg ik meerdere malen te horen: ‘Je hebt al een krak in je kop, je kunt er nu zelf een worden’. Ik kan tegen een grapje en ondertussen werd er wel gretig gestemd. Ik ben dus heel tevreden dat ik het geworden ben, want de concurrentie was niet min. Eddy Vandenhouweele en Celest Decaestecker zijn te duchten concurrenten.”

Geen politieke ambitie

Nathaniël Devey is een bezige bij en wil vooruit in het leven, maar tegelijkertijd probeert hij er ook altijd te zijn voor anderen. “Het is niet altijd mogelijk, maar waar het kan, steun ik mensen. De waardering die ik nu terugkrijg door hun stem, is een grote motivatie om verder te doen”, geeft hij mee. Zijn pa Johnny was jarenlang politiek actief in de gemeente, maar deze ambitie heeft Nathaniël niet. “Ik ben al diverse malen gevraagd, maar ik heb mijn keuzes gemaakt en je kunt geen 20 dingen goed doen. Ik wil mijn tearoom en café deftig kunnen runnen en vooral ook zorgen voor een locatie voor de vele verenigingen, want op vandaag is daar wel een gebrek aan”, aldus Nathaniël.

Zwarte sneeuw

Hij kwam heel toevallig in zijn zaak terecht. “Ik ging een kip halen naar de markt en kwam de uitbaatster van de Riviera tegen. Aangezien ik er jarenlang gewerkt had als jobstudent, vroeg ze me of ik niemand kende om de zaak over te nemen. Ik heb mijn kip nog nooit zo zenuwachtig verorberd want ik voelde meteen de kriebel om dit zelf te doen. Ik sta ondertussen al acht jaar in mijn zaak en heb het me nog geen moment beklaagd”, lacht hij. “Het was een hele onderneming op die leeftijd. Ik heb veel zwarte sneeuw gezien, maar één ding vergeet ik nooit: ik heb altijd kunnen rekenen op de steun van mijn ouders en mijn zus. De titel van Krak is voor veel procenten ook te danken aan hen.”

Dankbaar

Of er nu iets zal veranderen bij Nathaniël, nu hij Krak is? “Nee hoor, ik wil verder op dit elan blijven verdergaan. Dat houdt in dat ik me verder zal inzetten voor de verenigingen waarin ik actief ben en de mensen die het goed menen. Meer moet dat niet zijn, toch? Bij deze wil ik nog eens iedereen danken die stemde voor mij, het deed en doet deugd”, besluit de kersverse Krak.

Bio Nathaniël Devey


Privé

Nathaniël Devey (34) werd geboren in Oostende en is vrijgezel. Hij is de zoon van voormalig schepen Johnny Devey en Viviane Lamote.


Loopbaan

Na zijn lagere school volgde hij aan het VTI Brugge een grafische opleiding. Hierdoor kon hij aan de slag bij Mercator Press, waar hij 7 jaar werkte. Op 9 februari 2012 werd hij zaakvoerder van Tearoom Riviera op de Zeedijk in Middelkerke, waar hij jarenlang jobstudent was. Vorig jaar opende hij een tweede zaak café Riviera in de Leopoldlaan.


Vrije tijd

Nathaniël was altijd al voetbalfan en is nu voorzitter van voetbalclub SK Spermalie- Middelkerke. Daarnaast speelt hij zelf nog zaalvoetbal en probeert hij maandagavond vrij te houden voor een partijtje bowling.

Hoe ziet je toekomst eruit op sportief vlak?

Nathaniël Devey: “We bengelen met SK Spermalie-Middelkerke aan de staart van de klassering in 3de provinciale. Ik wil dus met bestuur, spelers en supporters zorgen voor een stabiele constructie voor de ploeg zodat we die rode lantaarn kwijt geraken. Ik ben sedert het begin van het seizoen voorzitter en wil hier als voorzitter en voetballiefhebber iets verwezenlijken. We hebben een goede jeugdwerking en die wil ik zeker in stand houden.”

Heb je nog reisplannen?

“Ik zou dolgraag eens naar Bali trekken om er die prachtige natuur en de tempels te ontdekken, maar zie er tegenop om 24 uur op het vliegtuig te zitten. Mexico staat ook nog hoog op mijn verlanglijstje. Als ik ergens naartoe trek, ga ik graag bouwwerken bezoeken en in Mexico zijn er prachtige grote structuren. Ik was ooit in het Jamaica van Bob Marley, maar dat was dan weer een ontgoocheling.”

Wat is je ultieme droom?

“Dromen doe ik al lang niet meer, maar uiteraard hoop ik als ondernemer mijn zaken verder te kunnen uitbouwen en te kunnen blijven werken zoals nu aan de Riviera, waar iedereen welkom is.”

Lees de verhalen van alle Kraks van West-Vlaanderen op www.kw.be/krak2019

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten