Kracht en Lenig plant grote investeringen: “Dit is de eerste stap richting nieuwe turnhal”

Jurgen Vandamme, voorzitter Hannes Decorte, Colin Soete en Trisha Denorme zijn samen verantwoordelijk voor de grootse investeringen die KEL heeft gepland voor het nieuwe werkingsjaar. © LVW
Redactie KW

Turnclub Krachtig en Lenig plant maar liefst 65.000 euro investeringen voor het nieuwe turnjaar. De club zal opnieuw een 400-tal leden kunnen inschrijven. De investeringen zijn bedoeld voor het aankopen van nieuw materiaal. Ook komt er een nieuwe turnvloer. Deze aankoop neemt een flinke hap uit het budget.

Door Luc Vanthuyne

De Wervikse turnclub Krachtig en Lenig heeft al jaren te kampen met een gebrek aan plaats. De aparte zaal in sportcomplex De Pionier is volgens voorzitter Hannes Decorte al lang niet meer groot genoeg. Ook de buren uit Geluwe hebben plaats te kort waardoor ze in de toekomst vaker zullen moeten samenwerken. Krachtig en Lenig en de Geluwse Turnkring zijn dan ook vragende partij voor een gedeelde turnzaal. “We zijn zelfs bereid om mee te financieren“, klinkt het bij Hannes Decorte. “Een van de opties is sporthal Ter Linde. Maar daar moeten nog enkele aanpassings- en uitbreidingswerken komen. Dit kan pas eens het nieuwe gemeenschapscentrum in de Wervikstraat er komt, terwijl dat dossier blijft aanslepen.”

Topprioriteit

“We hebben beloofd dat een nieuwe thuishaven voor KEL en Turnkring Geluwe een van de topprioriteiten zou worden van deze bestuursperiode”, klinkt het bij de bevoegde schepen Geert Bossuyt (SP.A). “Beide clubs tellen samen bijna 800 leden. We zijn begaan met hun toekomst en willen hun vertrouwen dan ook niet beschamen.”

Drie jaar geleden overhandigden KEL en Turnkring Geluwe aan het stadsbestuur een petitie met 1200 handtekeningen en een dossier met een eigen financieel voorstel voor een gemeenschappelijke sporthal. “Elk jaar voorzien we een budget van ongeveer 5000 euro voor de aankoop van nieuw materiaal of herstelling van bestaand materiaal”, zegt voorzitter Hannes Decorte van KEL. “Dit sportjaar plannen we een heuse investering in onze turnzaal. Met deze investering willen we iets meer bruikbare ruimte creëren en daarnaast het comfort en de veiligheid van leden en trainers verbeteren. Deze investering is de eerste richting een nieuwe turnhal want het aangekochte materiaal zal perfect bruikbaar zijn in onze nieuwe accommodatie.”

Nieuwe turnvloer

Volgens voorzitter Decorte bestaat een eerste deel van de investering – 3.500 euro – uit de aankoop van pedagogisch materiaal voor de G-gymgroep, de lessen voor kinderen met een beperking. Daarnaast voorziet KEL een bedrag van 3000 euro voor nieuw materiaal, bestemd voor de kleuters. Dit materiaal werd geselecteerd door de trainers.

“We zetten ook een eerste stap in het plaatsen van een videosysteem waarbij de trainers en gymnasten direct een analyse kunnen uitvoeren”, weet Hannes Decorte. “We voorzien een bedrag van 20.000 euro voor nieuwe landingsmatten voor alle toestellen. De huidige matten geven een hoogteverschil en dit willen we wegwerken. Het grootste gedeelte van ons budget, 37.000 euro, wordt geïnvesteerd in een nieuwe turnvloer. De huidige vloer is 10 jaar oud en aan vervanging toe. De veerkracht in de nieuwe vloer wordt voorzien door metalen veren en niet meer door mousse blokjes wat de kans op blessures vermindert. Bij diverse firma’s hebben we offertes opgevraagd. Binnen enkele weken beslist KEL met welke firma ze in zee gaat. Afhankelijk van de levertijd hopen we eind dit jaar of ten laatste volgend voorjaar over alle nieuwe materialen te kunnen beschikken”, besluit de voorzitter van KEL. (Luc Vanthuyne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier